Tocz3k Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam 5 grudnia uciołem sobie palca na wzdłóż. czekam teraz na komisje lekarską. Cos slyszalem ze mozna się odwolać jeżeli za mało się dostało kasy. Troszke mnie denerwuje ten palec jak cos robie a chcial bym chyba jak kazdy otrzymać godne odszkodowanie. Wiecie cos na ten temat? Czy warto sie odwoływac i jak to wyglada? ps. Wsteczny wrzucałem lewą ręka B)B)B) Dodaje zdjęcie. http://zapodaj.net/f228faad7e58.jpg.html W pewnym pkt. regulaminu forum jasno zostało napisane o zasadach pisowni postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 A fe ale brzydal B) odwoływać się zawsze warto tym bardziej że to kciuk, za kciuk płacą najwięcej ( wiem bo już zgłosiłem obcięcie trzech B) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 wiem bo już zgłosiłem obcięcie trzec trzech B)? masz wiecej palcy:P? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Czytałem artykuł o oszustwach ubezpieczeniowych, ubezpieczycielowi do wypłacenia odszkodowania wystarczało zdjęcie więc kombinowali i jak się okazało jeden zgłosił po raz trzeci obcięcie kciuka B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Sadyści podszywani masochizmem B) co jeszcze dla kasy sobie obetniecie B) hehehehe oczywiście żartem pisany cały post B) B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 No ja mysle! Specjalnie tego nie zrobilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 o kurcze, nie zbyt fajnie wyglada Twoj palec, mysle ze dostaniesz i tak spora sumke wiec odwolywanie sie chyba nie bedzie potrzebne B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Najpierw poczekaj na decyzję komisji lekarskiej i zaproponowaną kwotę odszkodowania. Miałem podobne zdarzenie i uniknąłem odwołania bo podczas komisji lekarskiej wynegocjowałem takie jak mi pasowało. Z reguły praktyką jest, że ilość przyznanych procent utraty zdrowia - bo to się przekłada na kasę - jest zaniżana przez ubezpieczyciela. Ludzie z kolei nie drążą tematu dalej, bo im szkoda nerwów. Poza tym, jak stawisz się na komisję, musisz mieć całą historię leczenia a leczenie musi być zakończone. Jeżeli nie będziesz miał wszystkich dokumentów mogą Ci przyznać bardzo małą kwotę lub w ogóle nie wypłacić odszkodowania. Co do samej procedury odwoławczej to nie wiem za bardzo jak to wygląda ale na pewno masz 30 dni na jego wniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 aha czyli pojde na komisje powiedzą 4 %. i dają mi cos do podpisania? podpisze i potem moge sie odwołać? czy jak juz podpisałem to koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 czy jak juz podpisałem to koniec? Jak podpisałeś czyli się zgodziłeś to do kogo chcesz się odwoływać B) Do której ręki - tej co podpisała B) B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jak podpisałeś czyli się zgodziłeś to do kogo chcesz się odwoływać A skąd mam wiedzieć ile kasy dostane? Może i procenty mi podają ale ile kasy to nie bardzo. Ma ktoś większe doświadczenie w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 W warunkach ubezpieczenia masz podane jaka kwota przysługuje za 100% uszczerbek na zdrowiu. Kwotę dzielisz przez 100 i mnożysz przez procent jaki masz przyznany. To jest poszukiwana przez Ciebie kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 kciuk- konkretny palec, paragraf Ł konkretne uszkodzenie, odwołanie nieskuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 konkretne uszkodzenie, odwołanie nieskuteczne Wybacz ale nie rozumie. Możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 każde uszkodzenie ma przypisane wyliczony procent. Za uszkodzony kciuk nie dostaniesz procentu wartego np głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi