picard Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 panowie mam następujące pytanie: z niewyjasnionych przyczyn padły mi 2 rzeczy naraz 1) podswietlenie zegarów (wszystkie inne diody działają tzn. sygnalizacja swiateł mijania, kierunkowskazy itp itd) tylko same zegary padły( takze jak jade w nocy to widze tylko znaczek zielony swiateł mijania, no i czasami rezerwa sie zaswieci;) 2) tylnla lampa lewa przestała swiecić dokładnie dolna zarówka (która powinna działac po po właczeniu swiateł postojowych lub mijania) POROZKRECAŁEM WSZYSTKO I SPRAWDZIŁEM MIERNIKAMI I OKAZAŁO SIE ZE WSZYSTKIE DIODYY I ZARÓWKa SA NACHODZIE I ZADNA NIE JEST SPALONA.czyzby mi sie cos przepaliło? jakies zwarcie czy co?Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Trzeba było nie zmieniać lamp z tyłu. O sprawdzeniu bezpieczników zapomniałeś ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ad 2. U mnie ta zaroweczka nie swiecila bo nie bylo styku z tymi blaszkami w "kloszu" lampy, nie bylo styku, odgiolem palcem ta blaszke i styk sie pojawil :-P Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale ja zamiast sprawdzac zaroweczki sprawdzilbym woltomierzem czy masz tam napiecie :) A potem zajrzal do instrukcji i schematu elektrycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajmih Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 czasem jak założysz diody zamiast żarówek to może coś nie działać.spróbuj spowrotem założyć żarówki.jeśli to nie to to pozostaje sprawdzić instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi