lazarz1 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam. Jestem nowy na tym forum. Zastanawiam się nad zakupem meganki phII z benzynowym silnikiem 1,4 lub 1,6. Powiedzćie mi coś na temat tego auta bo nie mam doświadczeń z francuskimi autami, a opinie jak zwykle są różne. Pomóżcie nowemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Całkiem miłe autko... Wygodne, dość miękkie zawieszenie... Poczytaj forum, a napewno wiele sie dowiesz... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazarz1 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 A może jakieś sugestie, który silnik jest najtrwalszy (benzynowy). Jakieś typowe słabe punkty? Gdzie zaglądać przy zakupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jak dobrze trafisz to super autko, już drugi rok śmigam i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Tylko bierz 1.6, nie 1.4. Ten drugi jest fajny do jazdy po mieście i bez obciąznia. W trasie z rodziną i bagażami zaczyna brakowac mocy. Chociaż generalnie silnik 1.4 16v jest całkiem sprawny. Sam miałem takiego sedana przez 3 lata i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Szukaj auta z silnikiem 1.6, podobne spalanie a zapas mocy zawsze większy, bardzo dobre są te silniki, naprawdę twarde, mało awaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Fajne wygodne autko Ja miałem sedana 1.4 16v i śmigał fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 1.4 16v niby wystarczy ale osobiście szukałbym egzemplarza z silnikiem 1.6 a jeżeli chodzi o zaglądanie to tak jak każde autko :( popatrzyć, żeby silnik był suchy i większych wycieków nie było... szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 No i przede wszystkim, czy miał wymieniane KZFR ( użyj szukajki- dużo znajdziesz na ten temat). A co do zakupu, to zaletą Meganki jest to, że bez problemu znajdziesz auto z małym przebiegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 No i przede wszystkim, czy miał wymieniane KZFRw MIphII nie było KZFR, pojawiło się dopiero w MII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazarz1 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Dzięki za podjęcie tematu. Jeśli już kupię to raczej na pewno 1.6 bo 1.4 to tak jakoś zawsze mi się zdaje że mało Dylematem jest tylko niezawodność silników, bo wiadomo, że zawieszka to na naszych drogach to w każdym aucie wysiądzie a blachy w ph2 ponoć już ocynkowane to też nie będzie problemu. Z dnia na dzień sie coraz bardziej przekonuję do tego auta. Dzięki wielkie i czekam na dalsze sugestie, jeśli ktoś ma jeszcze coś do dodania. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi