krawol Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam. Posiadam Renault Megane Coupe 1.6e 110km. Przed zakupem auto stało ponad tydzień na mrozach -20st co spowodowało, że nie chciał odpalić. Odpaliłem go z kabli i pojeździłem więc się trochę podładował. Później wyjąłem akumulator i podłączyłem do prostownika, ładował się całą noc, jednak wytrzymał tylko 3dni. Przy drugim dniu ledwo co odpalił, ale dał radę. Pomyślałem, że to wina akumulatora więc kupiłem nowy, jednak sytuacja się powtórzyła. Nowy akumulator wytrzymał 3dni! Byłem sprawdzać ładowanie i sprawność to wykazało mi ładowanie dokładnie 14,58V a zdolność rozruchową akumulatora 108%. Macie jakieś pomysły? Posprawdzałem wszystkie światełka w środku auta, łącznie z tym w bagażniku. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Światełka o niczym nie sądzą.... Sprawdź amperomierzem, przy zamkniętym aucie pobór prądu... W necie znajdziesz max pobór prądu w mA przy zamkniętym aucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawol Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 gdzie to sprawdzić? przy klemach akumulatora normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 krawol, Na akumulatorze. Jak miernik podłączyć już na forum podawano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawol Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Amperomierzem nie sprawdzałem, ale patrzyłem napięcie. Patrzyłem miernikiem i jak trzymałem jakieś 2 min to napięcie spadło o ok. 0.5V przy wyłączonym zapłonie i zamkniętym aucie. Jakieś pomysły macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 oczyść i dokręć przewód masowy od silnika do nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawol Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 przecież ten przewód nie bierze prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 krawol, A chyba aby płynął prąd to musi obwód być zamknięty czy może nie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi