rufioex Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Witam. Mam problem z moja Megi. Od miesiąca samochód zmienił się nie do poznania, przy przyspieszaniu praktycznie w ogóle się nie zbiera słyszę dziwny odgłos z lewej strony takie buczenie. Kiedyś byłem bardzo zadowolony (1.6 16v 2000r) z mocy a teraz praktycznie zero!!!Spalanie wzrosło o około litrza na 100. Byłem sprawdzić katalizator ale spaliny w normie. Wiec nie mam pojęcia co może być przyczyną tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro_89 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 może sonda lambda, objawy by pasowały. Na niskich ci się nie zbiera a później dostaje kopa, czy ogólnie nie jedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufioex Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Na niskich sie nie zbiera a potem jest troche lepiej ale to i tak nie to co kiedyś. Jak resetuje komputer to jest lepiej a za chwile juz wszystko wraca do normy. Da rade jakoś samemu sprawdzić czy sonda lambda działa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 odlącz sonde lambda i sie przejedź jak będzie lepij to ona jest winna tego wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufioex Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Sundę odłączyłem i nie odczułem żadnej różnicy, no może poza tym że dłużej kręcił żeby zapalił:(wiec nie wiem co możne jeszcze być przyczyną:) [ Dodano: 2010-03-03, 16:54 ] Wymieniłem teraz świece. I jest troszke lepiej ale nadal to nie to. Jak wyłącze samochód to słysze tykanie prawdopodobnie z katalizatora. Czy mozliwe jest ze przyczyna jest zapchany katalizator?? Byłem na teście spalin i wszystko jest ok. [ Dodano: 2010-03-11, 21:25 ] Usunołem katalizator i jest juz lepiej ale nadal nie wiem czemu jak lekko wciskam to reaguje w miare jak mu bardziej wcisne to praktycznie zero reakcji a silnik lub gdzieś w okolicy zaczyna buczeć:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi