sergiu83 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Aż się ciśnie zapytać- a baterie? Może musisz zsynchronizować nadajnik z odbiornikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Pakiet naładowałem na full, to samo zrobiłem z 8 akumulatorkami AA. Nie działa. O synchronizacji nic nie pisało w instrukcji, pierwsze w ogóle o czymś takim słyszę. Są dwa takie same kwarce (sprawdzałem), Rx i Tx, więc wg mnie powinno działać. A samolot w ogóle nie odbiera sygnałów (albo nadajnik nie nadaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 CareK, Dobrze je tam wciepnąłeś :) Ja bym jeszcze zrobił próbę z bateryjkami zamiast akumulatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Prezes: Tam nie można tego źle wcisnąć, bo są oznaczenia :) Co to za różnica, czy akumulatorki, czy baterie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 No ja ciebie nie mam za blondynkę (bez obrazy dla blondynek) :) ale można się pomylić ;-) Taka różnica, że akumulatorki mają 1,2 V a baterie 1,5 V - może deczko braknąć U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Prezes, taka różnica w braku U może być widoczna w zasięgu pracy nadajnik/odbiornik. Przy próbnym rozruchu gdzie urządzenia są prawie obok siebie nie będzie to miało aż takiego znaczenia. Moim zdaniem problem leży w dopasowaniu częstotliwości w paśmie 27MHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 CareK, nie słuchaj ich się znają jak sejm na budżecie :) TO BIND: 1. connect the Rx to a Battery notice the blinking led 2. hold down the bind button on the bottom of the controller 3. turn on the controller while holding down the bind button and watch the led 4. when it stops blinking you are done (less than 5 secs for me). albo nhobbies.com/images/T6-Manual-1-4-Pages.pdf"]http://[ciach]nhobbies.com/images/T6-Manual-1-4-Pages.pdf nhobbies.com/images/T6-Manual-5-9-Pages.pdf"]http://[ciach]nhobbies.com/images/T6-Manual-5-9-Pages.pdf nhobbies.com/images/T6-Manual-10-19Pages-.pdf"]http://[ciach]nhobbies.com/images/T6-Manual-10-19Pages-.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 sergiu: Ja nie mam nigdzie żadnego przycisku od bindowania. Poza tym, czytając tą instrukcję tu piszą o 2,4 GHz. Ja mam aparaturę na radiu, kwarc do Rx i kwarc do Tx ma być taki sam i jest taki sam... Dałem baterie 1,5 V, nic to nie zmieniło... W poniedziałek czeka mnie wizyta w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 CareK, prawdopodobnie jakis trymerek albo cewka do dostrojenia by dopasować częstotliwość. Jak się da to podmieniaj na działające, spasowane do siebie, jak nie, to do elektronika. I pamiętaj, nie zawsze magazynier wie lepiej :) :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 CareK, ja zanabyłem gołe podzespoły, m.in. kabel TX-PC: Hobby King 2.4Ghz 6Ch Tx USB Cable TX+RX: Hobby King 2.4Ghz 4Ch Tx & Rx (Mode 2) aku : ZIPPY Flightmax 2650mAh 3S1P 30C ładowarka: hexTronik Balancer/Charger śmigła: TP Slow Fly propeller 1080(10x8) silnik + BEC: TowerPro BM2408-21T / 18A BEC / serwo 4x: HXT900 9g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Zdaj relację ze skręcania :) Ja swoją do sklepu oddałem, goście dumają co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 jak najbardziej, nawet fotorelacje dam :) jedyny problem mam ze skrzydłami, ciężko się rzeźbi w materiale styro podobnym a trzeba zachować i kształt i wymiary i wszystko musi być prawie idealnie. No i statecznik pionowy, także łatwo nie jest pokład już prawie cały mam, pozostaje tylko posklejać, później farba i elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Dzwonili ze sklepu, kwarce były coś dupnięte, wymienili, działa samolocik także po pracy odbieram :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 CareK, no to czekam na filmik z oblotu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Dzisiaj dość wietrznie i na deszcz się zapowiada, także zobaczymy jak to z tym oblatywaniem będzie... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi