gojgien Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Uważajcie jednak z poprowadzeniem przewodów jeśli macie kurtyny boczne. Oby nie były potrzebne jednak trzeba pilnować tego, bo mogą być przydatne. Kable trzeba tak poprowadzić, by rękaw z pozwijaną kurtyną nie był kabelkami opleciony. Musi być możliwość by kurtyna wyrwała podsufitkę z uszczelki nad drzwiami. To samo dotyczy przeprowadzania tamtędy kabla antenowego do CB, a jest kilka fotek na forum tak poprowadzonej instalacji. Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) kabel od głośniczka jest chyba dość cienki, aby go schować pod uszczelką np.? dobrze kombinuję? Dodano: 13 sty 2012 - 12:36 W końcu zamontowałem Edytowane 13 Stycznia 2012 przez Pieczar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 No i jak teraz otwierasz schoweczek lodówkę. ZygaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 przeważnie wożę tam gruszkę od CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaro333 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 ja problem CB rozwiązałem tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walbe Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Oj no to już grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Też się zastanawiam nad montażem CB do Scenica... Tylko gdzie?? Muszę kupić radyjko przekonanie mam do firmy Lafayette i zobaczyłem że mają dwa radyjka w ofercie mianowicie: 1. http://allegro.pl/cb-radio-lafayette-ermes-pro-wtyk-zapalniczki-fv-i2906575914.html 2. http://allegro.pl/nowosc-2011-lafayette-venus-multistandard-cb-radio-i2900635406.html Pierwsze nie wiem czy nie dało by radę upchnąć zamiast popielniczki... Drugie musiałbym zobaczyć czy by nie wlazło gdzieś pod deskę ... Co o tym sądzicie?? Samochód w którym brak miejsca na CB :!: Sorki ale żaden sposób montażu mi się tutaj nie podoba :!: Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Luke16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Pierwsze nie wiem czy nie dało by radę upchnąć zamiast popielniczki.. Z tego zdania wynika, ze ten scenic to jedynka. Tam niestety za popielniczka są kanały nawiewu biegnące pod przednie fotele. Miejsca za mało. Ja w starszym sceniolu miałem zabudowane radyjko YOSAN 120 PRO, które jest u Lafajetta pod nazwą ATENA. A zabudowane było tak jak na tych fotkach w załączniku: http://megane.com.pl/topic/8395-jakie-cb-radio-jest-warte-uwagi/page__view__findpost__p__99016 W temacie jest tez i pdf do tego radia, a w tym dziale kilkanaście opinii o nim. Tu jeszcze raz te fotki w większym rozmiarze i inne ujęcia Gdybyś się na to radio zdecydował, to mogę odstąpić za koszt przesyłki te wyprofilowane pod jego wymiar blachy zawieszenia radia. Sceniola starszego już nie posiadam, a to mocowanie z radiem zdemontowałem. Obecnie nie jest mi potrzebne. Przykręca się do radia na 2 śrubkach, a do tunelu na 4 blachowkrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Pierwsze nie wiem czy nie dało by radę upchnąć zamiast popielniczki w popielniczkę upchniesz jedynie Yosan CB-300 (lub inne radio o bardzo zbliżonych wymiarach, uwierz mi, jest ciężko coś tam wepchnąć), co swego czasu miałem... Venus możesz dać nawet pod fotel, a gruszkę, gdzie Ci najwygodniej... pamiętaj, żeby Venus kupić w wersji poprawionej z białymi napisami (wcześniejsze były awaryjne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 To i ja się pochwalę montażem CB w naszym Scenicu. Może nie jest jakieś wyszukane, ale wygodne w użyciu Radio to wysłużony Intek, ale sprawuje się bez zarzutu od ładnych paru lat + antenka TTI ~60cm, która jak na swój dyskretny rozmiar bardzo ładnie zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraft1 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 w popielniczkę upchniesz jedynie Yosan CB-300 (lub inne radio o bardzo zbliżonych wymiarach, uwierz mi, jest ciężko coś tam wepchnąć), co swego czasu miałem... Venus możesz dać nawet pod fotel, a gruszkę, gdzie Ci najwygodniej... pamiętaj, żeby Venus kupić w wersji poprawionej z białymi napisami (wcześniejsze były awaryjne) a ja upakowałem yosana 2204, praktycznie na równo z panelem, kluczem jest wtyk kątowy do anteny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 maraft, dawaj zdjęcia albo adres gdzie parkujesz :!: muszę to zobaczyć :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraft1 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 zrobiłem fotkę. z tyłu mam przykręcony wtyk kątowy i dlatego pozwoliło mi to na wciśniecie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Pięknie Ja używałem przy poprzednim montażu ramki zapalniczki, stąd pewnie tak głęboko nie wcisnąłem poprzedniego CB. Muszę z obecnym radiem pokombinować jak Ty. Dostęp do schowka jest pełny? Jak umocowałeś radio, żeby nie wylatało? Odsłuch dobry, czy głośnik zewnętrzny zamontowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraft1 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 odsluch jest ekstra nic nie muszę podlaczac. wcisniete jest że tak powiem na rozmiar prawie więc od spodu wsunalem tylko taka mała blaszke że radio jest zcisniete od dołu i góry we wnece . ręką ciężko normalnie wyjąć więc trzyma się raczej solidnie. gniazda zapalniczki przeniosłem na tunel od strony pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi