jesper22 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Dzisiaj wymienilem amortyzatory z tyłu, po przejechaniu kilku kilometrów amortyzatory zaczęły mi przeraźliwie piszczeć i skrzeczeć po najechaniu nawet na nie wielka nierówność. Co może byc przyczyna tych kwików???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbart79 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mam prośbę Stary, mógłbyś zdradzić ile Cie kosztowała ta wymiana? Dziś zauważyłem, że mocno przysiadł mi prawy tył. Różnica prześwitu między kołem a nadkolem z prawej i lewej strony ma około 10cm. To chyba amortyzator? Czy może być inna przyczyna? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 amortyzator nie wpływa na wysokość, nie wiem jakie tam jest zawieszenie ale to chyba bedzie belka a dokładniej drążek skrętny tak to się chyba nazywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 kolek, na nieszczęście dla mbart79, masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Może na szczęście a może nie. Różnica wysokości 10cm to już raczej pęknięty drążek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Ostatnio pękł mi amortyzator z tylu, poprostu sie zlamal przy gornym kielichu. Od znajomego ktory tez ma megane kombi slyszalem ze to jest wada fabryczna i ze kiedys po ciuch to robili w ASO za free, ale nie wie jak jest teraz. Czy ktos wie ile w tym prawdy i jak to wyglada z ta wymiana w ASO? Zaznaczam ze kilka tygodni wczesniej bylem na przegladzie i na amortyzatorach z tylu wyszlo ponad 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Easy, U mnie pierwszy pękł po 2 latach ,a następny 10 miesięcy temu .Obydwa mam pospawane i mam to w nosie.Mają 80% i nie zamieżam ich na razie wymieniać .W kombiaku to notma że pękają .Pospawałem migomatem (pękły mi tak jak u ciebie )i jest bit. [ Dodano: 2007-07-26, 19:57 ] Pozdrawiam [ Dodano: 2007-07-26, 19:58 ] :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 No ja niestety nie odwazylem sie na spawanie (a moze powinienem?) i kupilem komplet nowych. Jedyny + to gwarancja na 2 lata bez limitu kilometrow. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek2222 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 witam>>>ja kupiłem nowe amortyzatory KAYABA na obie strony.Po pół roku urwała się lewa strona a prawa parę dni później>>>oddałem do reklamacji..jutro mam odebrać niby nowe>>zobaczymy...znajomi mi mówią że to od szybkiej jazdy ale ja sie z tym nie zgadzam bo nie maja prawa się urwać....pozdrawiam Romek>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-A-G-N-U-M Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 To że jedna strona siadła 10cm napewno nie jest wina amortyzatorów nie mogą mieć tak dużego wpływu wina leży w drążku skretnym prawdopodobnie jest nadwyrezony albo nadpekniety i wkońcu peknie a potem drugi ktury będzie musiał udżwignąć cały ciężar sam. Mi właśnie pekły 2szt i to na autostradzie najpierw jeden a po 3km drugi. Cena jednego to 400zł plus 150zł mechanik a amorki wymieniałem miesiąc temu na gazowe zaxa 216zł szt plus 50zł mecanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek2222 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 witam,,,,nie dawno pisałem że urwały mi się amorki KAYABY z tyłu...i na szczęście rekalmacja została uzana...mam dwa nowe amorki KAYABY..pozdrawiam użytkowników polskich dziurawych dróg,,,,,,,pozdro>>>>> :) :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantev Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam! Panowie które na tył w megane 1.4 16v 99r.kombi: http://www.allegro.pl/item224258766_amorty...megane_tyl.html http://www.allegro.pl/item224258758_amorty..._tyl_96_02.html W noruato twierdzą że się urwał,rzeczywiście coś brzęczy i stuka w okolicach prawego koła tył.Nie ma jekiś tymczasowych rozwiązań? pozdrawiam [zanim założysz następny temat skorzystaj z opcji szukaj, zakładając nowy temat naruszyłeś regulamin jest to ostatnie ostrzeżenie] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi