tasman89 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 siemka wam jestem nowy na forum,koncze prawie robic prawo jazdy i dogadalem sie z rodzicami zeby mi kupili megane za ok 8000zl.bede swiezo po prawku wiec jaka wersje doradzicie i czy wogole to autko bedzie dobre na poczatek,niezabradzo znam sie na autach wiec dlatego pytam;nie chce slyszec wypowiedzi typu ze na poczatek starczy mi fiat 126p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 8000zlciężko będzie znaleźć egz wart uwagi i nie wymagający inwestowania, nawet w krótkiej perspektywie, poza tym kupując auto musisz liczyć cena auta plus 2000 zł (na wymianę oleju, rejestracje, ubezpieczenie, ewentualnie rozrząd czy klocki) poza tym, nie napalaj się na auto , tylko kupuj na spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 8000 ciężko teraz dla kolegi z pracy szukam takiego autka do 9000 i nie jest rewelka w tej cenie na meg musisz liczyć minimum te 9000-10000. a z propozycji no to dla młodego człowieka coupe 1,6e abyś z silnikiem 2,0 nie zakończył na pobliskim zakręcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 myślę, ze rozsądniejszym wyborem byłoby Clio I , roczniki 97-98, znajdziesz łatwo w dobrym stanie i z rozsądnym przebiegiem, nawet od pierwszego właściciela, autko zadbane nie powinno być problemowe w eksploatacji, np coś takiego: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2495564 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosmaneq Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 bronius nie wiem jak Tobie i innym ale jak dla mnie Clio I to bleee...i to za taką cene :shock: ja za swoją meggi oczywiście sprowadzona z niemiec + opłaty = 9500pln. Mam ją już 2 miechy i jedyne co przy niej zrobiłem to...kupiłem nowe letnie opony bo była sprowadzona na zimówkach! i odpukać w niemalowane jak razie jest sii... btw. Robak ja też jestem młody. prawko mam 2 lata dopiero i mnie nie ciągło aby kupić coupe a przecież mogłem nie wiem czemu ale wolałem 5-drzwi HB :) i wydaje mi się że to czy chłopak znajdzie sie w rowie na pierwszym zakręcie zależy od tego jak ma poukładane w głowie a nie ile ma lat...ot moje skromne zdanie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 to czy chłopak znajdzie sie w rowie na pierwszym zakręcie zależy od tego jak ma poukładane w głowie a nie ile ma lat Święta racja ale nie bierz tego tak do siebie, po prostu na pierwszy samochód swój zarobiłem sam rodzice mi go nie kupowali po drugie to tylko moja propozycja dla młodzieńca a dokładnie widzę taka megę zza okna kolor bordowy wystawiona w komisie w rozsądnej cenie. po trzecie clio to bardzo przyjemny samochodzik sam miałem zwłaszcza te roczniki co pisze bronius są najlepsze bo to końcówka produkcji wyposażone już naprawdę konkretnie poduszki i inne bajery pozatym ekonomiczne i tanie w utrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosmaneq Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 ja także Robak na swój pierwszy własny samochód zarobiłem...rodzice mi nic nie dokładali! a przez te 2 latka to śmigałem ojca seicento a do Clio to ja nic nie mam...pewnie macie racje że auto jest i oszczędne i mało sie psuje itp... ja tylko mówie że akurat mnie sie kompletnie nie podoba...wiadomo każdy ma swój gust hih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 bosmaneq, miałem clio I i to bardzo przyjemne autko w użytkowaniu ;-) naprawdę jak na początek przygody z Renault, clio I jest idealne IMHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 A ja wtrące coś innego. Kojarzycie Zakup Kontrolowany na TVN T.... tam w ktorymś sezonie była pokazana Meg z 1996 roku i coś za podobną cenę jak chłopak szuka. A co do kupna także nie dostałem od rodziców wiadomo była mała pożyczka od tatusia ale to naprawde mała, można powiedzieć, że tak jak na nowe oponki Mówicie, że kupić na spokojnie nie zawsze się da, ja osobiście szukałęm Opla Astrę II a zobaczyłem moją Meg i zakochałem się i już na inne nie patrzyłem. A trafiłem na dobry egzemplarz i bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Pisząc w obronie młodych kierowców według mnie Meganka szczególnie 5 HB obliguje do spokojnej jazdy i nawet gdy ktoś jest młody to nie zawsze głupi, jeźdżąc praktycznie ojca autem wcześniej Tico którym szalałem i osiągałem kosmiczne prędkości jak na tak małe auto to po przesiadce na RM zmondrzałem i jeźdże jak emeryt ale jak trzeba to przycisne z umorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Podzielam zdanie Broniusa, Clio to bardzo fajne autko na poczatek, silnik 1,2 lub 1,4 w zupelnosci wystarczy. Autko mozna kupic czesto gesto od pierwszego wlasciciela z kompletem dokumentow. Ja ujezdzalem clio przez ponad 2 lata i baardzo mile go wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Musisz się liczyć że ze starym autem jest tak że lubi coś wysiąść i pociągnąć po kosztach. Jeśli nie pracujesz to te koszty będą napewno wyższe w renault megane niż np innych mniejszych, w tym np Fiatów ale pomijam oczywiście 126p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasman89 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 kurcze to widze ze chyba nici z RM a tak sie napalilem na nia,dla mnie te autko jest przepiekne a pozatym clio I definitywnie odpada,musze poszukac czegos innego :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 odradzam Hondy Civic każdy handlarz powie że są one albo po wypadku albo tak zajechane że długo niepojeżdżą i w tych pieniądzach się normalnej nie kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Oj.. Civic.. piekne autko.. szczegolnie te modele od 92roku. Jednak lukaszzd ma racje, autko to wrecz prowokuje do szybkiej i agresywnej jazdy.. Wiem bo pare razy jechalem civickiem 1,6 V-tec mojego wujka... Wrazenia nie zapomniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi