Gwoper Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam. Chciałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie działa unoszenie i opuszczanie przedniego fotela kierowcy. Ponieważ ta dźwignia po lewej stronie przy siedzeniu nie działa. Interesuje mnie to ja naprawić ten mechanizm. Renault Megane pochodzi z 2000 roku, silnik 1.6 16V, wersja kombi. Czy mieliście też problemy z tą dźwignią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Nie mam tam wielce nic skomplikowanego, są tam dwie listwy z ząbkami i kilka sprężynek, pociągając za siebie rączkę, jedna z listew (ta ruchoma bo druga jest na stałe) odchodzi od drugiej i jest możliwość regulacji fotela góra dół, wtedy sprężynki ciągną fotel w górę lub ty siadając pchasz go w dół, puszczając rączkę zakleszcza się z powrotem i koniec filozofii. Zaciekawiło mnie teraz coś innego, ponieważ ta cała konstrukcja jest przykręcona do fotela na 4 śrubki, i teraz pytanie czy wystarczyło by kupić taką konstrukcje od fotela anglika kierowcy (wiadomo prawy fotel) i zamontować do pasażera, wtedy i on miałby tą regulację, praktycznie różnić się to może tylko otworami w fotelu, muszę to w najbliższych dniach sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwoper Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witaj kolego śliczne dziękuje za informacje na temat przedniego fotela w Renault Megane i interesuje mnie jeszcze jedna rzecz otóż wyczytałem na forum że jak w tych wersjach są elektryczne lusterka to są one zazwyczaj podgrzewane i że są one połączone z podgrzewaną tylną szybą. Czy jest to prawda ?? bo u mnie one nie działają chociaż zaglądałem do bezpieczników i bezpiecznik od tych zewnętrznych lusterek jest ( od podgrzewania ). Jest to wersja 1.6 RT 16v 2000r. Jeszcze raz ślicznie dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Gwoper, o lusterkach jest odrębny temat. Dla utrzymania przejrzystości nie mieszaj zagadnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi