Adrian Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Mam meganke clasic z 96r. Jakie i ile żarówek powinno sie swiecic na lewej i prawej lampie z tylu podczas gdzy swiatla mijania są włączone mi swieca sie tylko 2 żarówki na lewej lampie i nie wydaje mi się żeby to bylo normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 ja mam hb i swieca po 2 zarowki w lampie czyli razem 4 na mijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 a na drogowych i pozycyjnych świecą poprawnie? :) :) widocznie masz w tej prawej lampie przepalone żarówki. Nie wiem jak w classicu ale w HB są 1 dwuwłóknowa 10/21W 12 V (ważne aby ją dobrze włożyć) a druga to 10W 12V. te pojedyncze żarówki są dodatkowe czyli bez nich samochód będzie posiadał światła pozycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 U mnie dwuwłóknowa jest tylko żarówka pozycyjna. Żarówki nie są spalone ani uszkodzone stylki przeczyszczone i nic :/ To moja megane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Kolego jak ta na fotce jest twoja to to nie jest clasic tylko HB Powinny się świecić po dwie na stronę czyli razem 4 :) Bliżej krawędzi dwuwłóknowa - stop/pozycja oraz w środku jednowłóknowa pozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Sory za tego clasica coś mi sie zamieszalo W takim razie na prawej lampie nie świeci sie ani stop/pozycja ani w środku jednowłóknowa pozycja. W lewej lampie wszystko ok gdzie szukać przyczyny jeśli styki byly już czyszczone a żarówki i czyszczone i wymieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Sprawdź jeszcze bezpieczniki. Wszystko inne ci działa z elektryki? takie jak podświetlenia deski itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Na przodzie po prawej stronie nie działa jeszcze postojówka (nie jest spalona) a tak to wszystko działa bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 poszedł na pewno bezpiecznik już było pisane kiedyś w temacie "sygnalizacja uszkodzeń w meganeI" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Sprawdze te bezpieczniki jeszcze raz ale pierwsze co zrobiłem jak zobaczylem że nie ma swiatel to sprawdzilem bezpieczniki miernikiem. [ Dodano: 2007-06-09, 21:30 ] Wreszcie doszedłem o co chodzi w kostce byly poodginane te styki od siwiatel dlatego nie kontaktowalo dzięki za pomoc. Temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi