pawelli Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam, Pomyśląłem sobie zeby kupic nawigację - niebyt drogą bo nie będę jej używał zbyt czesto - raczej sporadycznie. Znalazłem 2 - Lark 43.2; 50.1 lub GoClever 5055 - największe zainteresowanie na allegro. I co kupić ? Możecie doradzić ? Linki: LARK i GoClever ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 pawelli, polecam to forum- kopalnia wiedzy w tym temacie: http://www.my-navia.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 ja mam Larka, nie narzekam uzywam od ponad pol roku, smiga z Mapa Map i z Automapa, nie ma zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek34 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Bierz Larka, ja go mam i kilku znajomych też. Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamangel Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Ja jeżdżę z Larkiem już jakieś 2 lata i nie narzekam. Kupiłem go w jakimś markecie za jeszcze wtedy znaczną kwotę ok.250zł. Z tego jednak co mi wiadomo to Lark i GoClever to te same maszynki z różną (nie zawsze) obudową i nazwą. Aha, na moim sprzęcie działają płynnie AM 5, IGO8, Tom Tom i oryginalna navi (nie pamiętam teraz nazwy)- wszystkie zainstalowane jednocześnie na kartę SD 4GB. Co prawda ja preferuję ekraniki 3,5" bo większe to już telewizorki,a nie navi, ale o gustach się nie rozmawia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Zjeździłem z Larkiem pół Europy (kupiony z promocji Wybiórczej), później Ipaq'em i jednoznacznie stwierdzam że HP'ta jako navi nie umywa się do Larka (szybkość przeliczania trasy, żywotność na baterii, itp), po prostu spełnia to do czego został stworzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Ja też mam Larka i śmiga bez problemu na wszystkim co mu wrzucę na kartę.Polecam za niedużą kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Tego larka już przerabiałem i działa on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 pomiędzy tym co piszesz na pewno Lark lepszy, a nie myślałeś może o Automapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 miałam goclever i to jest chyba największy badziew świata. Z najbardziej denerwujących usterek: - szuka zasięgu 10 minut, czasami też go w ogóle nie znajduje - procesor archaiczny, więc działa powoooooli - zawiesza sie, jak zgubi trasę - bateria trzyma kilkanaście minut (po powrocie z serwisu trzymała 0 minut - nawigacja wyłączała się od razu po odłączeniu zasilania) po 1 wymianie na nową i 2 naprawach, oddałam ten szajs sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Ja posiadam larka 43.1 + automapa i za tą cenę jestem w 100% zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Miałem Larka 43.1 i ogólnie byłem zadowolony, poza długim (pierwszym) łapaniem fixa nie miałem zastrzeżeń, niestety któregoś dnia nie włączył się i wrócił do sklepu a do mnie gotówka którą zamieniłem na Goclevera 5065 FM, ten łapie fixa prawie natychmiast, jedynie mam zastrzezenia co do czułości ekranu dotykowego ale to kwestia przyzwyczajenia.Zarówno na jednej jak i drugiej navi miałem uruchomione Automapę i TomToma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Hmmm, hmmm,. hmmm Za radą gojgien-a poszedłem na forum my-navia i może Was zaskoczę ale wybrałem GoClever5065 bardzo fajna navi z monitorkiem 5 cali - nawet można w trakcie jazdy obejrzeć - oczywiście chodzi i dziecko :lol: Do tego bluetooth, transmiter fm, wbudowana pamięć rom. Bardzo łatwo się "odblokowuje się" - w zasadzie podgrywa sofcik. Aktualnie zainstalowana MapaMap i Auto Mapa. Generalnie jak na cenę 299 PLN - jak dla mnie spoko [ Dodano: 2010-03-27, 17:04 ] Tomaszb Co do ekranu dotykowego - to faktycznie trzeba się przyzwyczaić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 panowie a ja troszke odbiegne od tematu, za co przepraszam. Mam tel Samsunga i900 Omnie wgrałem jedna z nowszych Automap wersja 5.5.2 i...co mi sie dzieje, jestem sobie w strzyzowie a dokladniej przed a automapa mi mowi ze zjechalem z drogi, wroc na droge :/ mimo ze jechalem po drodze a na mapie pokazywal mi jakbym jechal obok. Co robic jak to skalibrowac?? nie bardzo sie na tym znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Po już wielomiesięcznym użyciu Larka 43.1 muszę powiedzieć, że za te pieniądze całkiem dobra nawigacja. Na bieżąco robię darmowy update oprogramowania (nie mylić z samą mapą). Mapa na razie mi wystarcza (MapaMap TOP), pokrywa wszystkie te miejscowości, do których jeżdżę. Jedyną wadą jest dość długie szukanie satelitów, innych minusów nie widzę. Oczywiście Mapę Map TOP mam oryginalną PS: Wojtek: mi navi wariuje jak np., jest burza (niekoniecznie leje mi wtedy na głowę), GPS ma bardzo słaby sygnał i łatwo go zakłócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi