Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kia Ceed przereklamowana..

arni88

Rekomendowane odpowiedzi

Co do KIA CEED to kolega ma 2 latka. W tym czasie:

- kilka razy był w serwisie w sprawie problemow z radiem. Raz jak z nim byłem na kolejnej wymianie radia zapytalem serwisanta czy radio jest nowe, a on że nie wie i zebym zapytal kierownika. A kierownik powiedzial że radio nie jest nowe ale że zostało "przeprogramowane". W sumie wyszło że twoje radio idzie do przeprogramowania/naprawy a ty dostajesz czyjeś. Ciekawa filozofia naprawy...

- nie wspominam o naprawach blacharskich - właśnie rdzewiejące drzwi...

I to jest ta wspaniała gwarancja 7 letnia...???

Rdzewiejące nowe auta to nie tylko przypadek KIA, ale tez znane sa przypadki Mercedesa Sprintera, VITO., standardem w megi I ph II był rdzewiejący rant maski silnika. Jednak generalna opinia o awaryjności Ceed'a jest lepsza niz megi. Czyli jednak nie jest tak źle jak wygląda.

Sławetna TOYOTA też rdzewieje. Dotyczy to np. CIVIC-a, modele produkowane bezposrednio w Japonii.

Panowie (i Panie), czy na rdze nie ma przypadkiem tez wpływ tego, że obecnie lakiery samochodowe są bezołowiowe? Cienka, delikatna warstwa lakieru jak w Mitsubishi Lancer (tam to lakier jest delikatny jak wydmuszka) nie chroni tak dobrze blachy. Oczywiście jest ocynk, podkład itp.

Ostatnio czytałem forum Ceed'a i rzeczywiście mieli przejściowy problem z odchodzącym lakierem zwłaszcza w czerwonych egzemplarzach. Ale chyba im przeszło, poza tym Kia chwali się świetną lakiernią.

czy na rdze nie ma przypadkiem tez wpływ tego, że obecnie lakiery samochodowe są bezołowiowe?
nie jestem znawcą ale pewnie ma...

to jeszcze pytanie, reklamują "Ma KIA ma 7 lat gwarancji" blachy to nie dotyczy?

mam podobne obrazki w Fordzie Transit z pracy tyle ze auto ma ok 9-10 miesięcy przebieg 25 tys a już w okolicach obramowania drzwi bocznych (i to wysoko w zamkniętym miejscy gdzie ciężko o sól czy wodę ) robi się rdzawa plamka.. nie wspominają o rdzawym zacieku nad szybą. To jest dopiero kicha ....

Auto za grubo ponad 100tyś do tego ma być wołem roboczym...a już takie kwiatki wychodzą.

Trzeba tez wspomnieć o takich smaczkach jak zamek centralny który jest tak skonstruowany ze aby otworzyć "pakę" trzeba gasić auto i pstrykać pilotem, (czym zarzyna się turbinę :/ )