golem75 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Witam, planuje zakup scenica i mam takie pytanie: czy wersja po lifcie różni się tylko światłami czy też zostały wprowadzone ulepszenia w stosunku do wersji z przed feaceliftu. Czy mógłby prosić o ocene tego auta http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11484166 Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Niby nic nie widać ale jedna z wycieraczek jest wyżej niż powinna ... czyżby wymieniana szyba ... a może po dachowaniu :-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb7 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Ten Scenic różni się tylko z zewnątrz od wersji poliftingowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Na zdjęciach nie wygląda źle. Mam takiego samego ale diesla. Różnica jest również w tarczach hamulcowych. U mnie są 280mm i mniejszych kółek jak 15' ET 43 nie założysz. Poza tym różnica w przodzie (duże lampy) no i tył (inna klapa oraz lampy tył) jest między liftem. Widziałem droższego o 1000 zł ale po lifcie więc może warto dołożyć? Chociaż ja jestem ze swojego zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbol Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Hm, no niech mnie ktoś poprawi jak sie mylę ale ten silnik to mi wyglada na diesla Na pewno nie jest to benzyna 1.6 16v. Opis auta bardzo nierzetelny albo ktos źle dopasował zdjecia do opisu: 1. Moc 115KM- 1.6 ma 90 (8v) albo 107(16v) 2. Alufelgi- na foto są stalowe 3. Podgrzewana przednia szyba- na foto brak włącznika. 4. Radio/cd- jakoś nie wygląda :-/ na cd Z wersji po lifcie to auto ma tylko kierownicę i ewentualnie panel sterowania nawiewem. Byłem w tym komisie (równiez szukam auta) i nie mam dobrych wspomnień. Oglądałem kilka sceników. Dwa z nich na pewno miały jakąś przygodę ale pan jakoś nie był rozmowny. Stwierdził, że tak juz przyszło z Niemiec. W jednym nie świeciła kontrolka PP no i pan stwierdził, że musiała się przed chwilą spalić itp itd. Wersja sprzed liftu różni się również środkiem. Inne są: zegary, kierownica, "parapet" (po lifcie u góry jest schowek), umieszczenie sterowania elektr. szybami, schowek/pojemnik na napoje (po lifcie zamykany), panel sterowania nawiewem. No i przede wszystkim silnikiem 8v/16v ale była wersja przejściowa tzn. nowy silnik w starej budzie (rocznik 1999). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Z tego co widzę to te zdjęcia są inne niż poprzednio. Nawet z opisu szyby nie pasują (2 elektryczne). Kierownica nie jest od tego rocznika. Silnik taki to był ale w roczniku 98. Coś tu kręcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Jawny kant , zdjęcia zostały zmienione , nawet klikając w lewe dolne auto raz stoi na śniegu a potem na suchej drodze :shock: Daj sobie spokój z tym autkiem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golem75 Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Byłem w tym komisie w sobote, oglądałem tego scenika. Uprzejmy pan od razu po włożeniu kluczyka do stacyjki włączył nam radio , pewnie po to aby nie słyszeć że tłumik jest dziurawy . Ogólnie samochód nie wart ceny I warto sprawdzić sprężanie bo dziwnie słaby jak na 1,6 16v. ps. Większość aut zarejestrowana na blachach z lubuskiego. Ogólnie mam podobne odczucia jak marbol Więc szukam dalej :-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbol Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 He he to widzę, że coś im autka nie schodzą Tego m. in. oglądałem gdzieś koło 2 m-cy temu http://otomoto.pl/renault-scenic-2-0-benzy...-C11341186.html i z tego co pamietam to: 1. Sterowanie radiem przy kierownicy- jest ale TYLKO jest, bo włożone jest nieoryginalne radio więc sterowania brak. 2. Oryginalny lakier- nie dotyczy maski bo miała inny odcień (na pewno była malowana), brak maty wygłuszjacej (pewnie nie założyli po malowaniu :-/ ) 3. 100 % bezwypadkowy- hm, patrz wyżej. 4. Tapicerka w bardzo opłakanym stanie (dużo dziur i przetarć)- nieadekwatna do przebiegu. 5. Samochód świeżo sprowadzony z Niemiec- :lol: 6. Jest to samochód ekonomiczny i zarazem dynamiczny- tego nie neguję ale ten txt jest w każdym ich ogłoszeniu i brzmi juz troche jak "nic nie stuka nic nie puka, tylko lać i jedzić". Ten egzemplarz zdecydowanie odradzam, pomijam fakt że cena wystawiona w komisie oczywiście była wyższa a pan na moje stwierdzenie, że ważna jest oczywiscie cena z ogłoszenia w internecie zrobił tylko niewyraźna minę . No ja rozumiem, że auto dziesiecioletnie musi nosić oznaki użytkowania ale bez przesady- no i ta cena ;) . Golem75-powodzenia w poszukiwaniu życzę, ja jak na razie to jestem zniechecony :cry:. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golem75 Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Juz kupiłem mojego pierwszego scenika na giełdzie w lubinie. Scenic Kaleido 1,6 16v plastiki nie trzeszczą zawieszenie nic nie stuka silnik też ok. Jednym minusem jest pęknięta sprężyka w stacyjce :-( i trzeba samemu cofać kluczyk ale to nic autko jest super wygodne i z tym silnikem jest nawet dynamiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Zmieniaj szybko stacyjkę. Długo nie po cofasz ręcznie. Pewnego razu nie cofniesz tak jak to kiedyś było w pewnym znanym mi sceniolu i rozrusznik popracował jako drugi alternator i auto się zapaliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi