2pac Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Która Renia warta większego zainteresowania, do tej pory myślałem tylko o megane htb, ale po dzisiejszej wizycie na giełdzie doszął opcja z kombi http://www.allegro.pl/item957206298_megane...rajowa_1wl.html http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11352405 Czy silnik 1.5 cdi 85KM ma turbo? Na co zwrócić uwagę przy zakupie 1.5 zarówno 85 i 105 KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Bez zastanowienia brałbym tę pierwszą bordową Po pierwsze od I-go własciciela, po drugie z polskiego salonu. Po trzecie widać, ze auto zadbane, a po czwarte dobra cena - za ten rocznik w takim stanie spokojnie można by brać 29- 30 tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Rozsadek też wskazuje na pierwsza zważywsza, mimo tego, ze druga ma lepsze wyposazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 w bordowym ten "pierwszy właściciel" to firma leasingowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 scar, ale firma leasingowa nie jeździ autem tylko leasingobiorca Zdecydownie wolę kupić auto firmowe (zreszta już kiedyś takie miałem - Renault laguna I Ph II po dyrketorze firmy farmaceutycznej) z pewną przesłością i historią, niz trupa ściagniętego z zachodu przez handlarza który musi na tym jeszcze zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioIII Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 jeśli srebrna jest nie bita to wziąłbym ją - wyposażenie b.ważna rzecz a i cena dobra ale pyt czy aby nie bita. Jeżdzę meg III coupe a z rodziną meg II kombi 86KM z 2006 super autko ale trzeba umieć jeździć z turbinką pytanie jak jeździł nią poprzednik mam ją z salonu 48.000 przebiegu dobrze się jeździ i trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 sprowadzane zawsze są od "Dziadka, co tylko od święta jeździł", a leasingowane widzę wchodzą w trend "od Dyrektora". Myślisz, że Dyrektor Muchomorek jeździłby takim złomem? ... z zachodu przez handlarza który musi na tym zarobić. a po leasingu, to jest darmo? Trzeba tylko sprawdzić czy to drugi właściciel, :-? "co on był użytkownikiem od początku" . Samochód jest zarejestrowany przed majem 2006, a nie w maju wyprodukowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 scar, akurat w moim przypadku wiedziałem, że faktycznie na 100% było to słuzbowe auto Dyrektora bo rozmawiałem z tym człowiekiem przed zakupem i dostałem od niego wizytówkę ( no i w tamtych czasach Lagunami nie jeździli zwykli pracownicy). Ale nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że pomimo tego, że Laguna miała 3 lata i 130 tys przebigu to wiedzialem, że wole to auto niz kazde inne. dlaczego? Ano dlatego, że PEŁNA histroria napraw tego auta figurowała w komputerze jednago z lubelskich ASO Renault, a auto na przeglądzie przedsprzedaznym w ASO poza konczacym się sprzęgłem nie miało żadych innych defektów. Po prostu wszysko było na bierząco naprawiane, na dowód czego dostałem wydruk napraw dokonanych od chwili zakupu do chwili sprzedazy w tym aucie. Teraz gdybym miał porównać to do "okazji" od handlarzy to .... nie ma co porównywać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Trzeba tylko sprawdzić czy to drugi właściciel, :-? "co on był użytkownikiem od początku" .Samochód jest zarejestrowany przed majem 2006, a nie w maju wyprodukowany. Nie bardzo rozumiem, jest napisane ze pierwszy właściciel. Auto po przeglądzie i wymianie rozrządu, filtrów i oleju. Czy jakoś szczególnie trzeba uważać przy zakupie auta poleasinowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 w moim przypadku wiedziałem, że faktycznie na 100% było to służbowe auto Dyrektora megane kombi 1.5dci na 100% od dyrektora nie jest Mając wyrobiony pogląd na kwestię, co Polak potrafi zrobić ze "służbowym", to nie skusiłabym się. Na druga zresztą też nie - gość ma w ofercie m.in. sprowadzoną A4 1.9 TDI z 1999 roku z przebiegiem 165 000 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 A może przeglad przed zakupem przegląd w serwisie cos rozjaśni, tylko ile taki kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Czy jakoś szczególnie trzeba uważać przy zakupie auta poleasinowego? jak prosto z leasingu, to serwisowo są raczej bez zarzutu. Stan ogólny jak dbał kierowca. Ale w serwisowaniu takich samochodów trafiają się cuda. Znaczy średnie przestrzeganie przez Serwisy wymiany względem przebiegów, kosztem wymiany drogich pierdół. Przegląd przedzakupowy powinien 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No to teraz mam mętlik :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 2pac, najlepiej szukaj auta od I-go własciciela z polskiego salonu. Najlepiej przez prywatne ogłoszenia i omijaj auta z niską ceną, bo szkoda na takie czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Czyli co dac sobie spokój z tą poleasingową? Czy moze spróbowac poprzez VIN sprawdzić hstorię, tylko nie bedę miał gdzie sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi