dgi Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Panowie (i panie), z gory przepraszam jesli byl taki temat, przejrzalem szybko forum i nic nie widzialem: Chodzi o obroty Megane I - komputer automatycznie ustawia je na 750 - takze doregulowuje zaleznie od zuzycia pradu itd (np. el. szyby, nagrzewanie szyby) - ale zawsze bedzie trzymac te 750. Czy jest jakas mozliwosc ich podniesienia? Kolega z forum powiedzial mi, ze w serwisie powiedzieli, ze takiej mozliwosci nie ma - nawet poprzez ustawienie komputera samochodu. Zatem pytania: 1. Czy mozna doregulowac je tą srubką co jest na przepustnicy - tak, zeby pozostala lekko uchylona? Czy takie dzialanie bedzie szkodliwe? Co w przypadku zdjecia nogi z gazu - a nastepnie hamowania - czy to nie bedzie hamowanie + dodawanie gazu? 2. Ponoc mozna tez wywiercic dziurke w przepustnicy - tak, zeby caly czas zasysala lewe powietrze - koledze obroty wzrosly do prawie 1000 - mowi, ze jest ok. 3. Silniczek krokowy - moze mozna troche spilowac grzybek - tak, zeby przepuszczal wiecej powietrza... Macie moze jakies pomysly? Prosze o odpowiedzi, a nie pytania "po co mi to". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Kolega z forum powiedzial mi, ze w serwisie powiedzieli, ze takiej mozliwosci nie ma - nawet poprzez ustawienie komputera samochodu. A z tego co mi wiadomo to można podnieść obroty biegu jałowego Clipem Kombinacje które opisałeś prawdopodobnie spowodują, że silnik nie będzie równo pracował i inne takie anomalie. Zapytałbym, po co Ci to, ale nie prosiłeś o to więc trudno będzie Ci pomóc bo nie wiadomo co chcesz uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgi Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Napisze tyle, ze ma to cos wspolnego z LPG (sekwencja), ale chcialbym uniknac dalszych zbednych pytan Suma sumarum - chce podwyzszyc wolne obroty - co to takiego ten Clip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Clip to komputer do Renówek, dostępny najczęściej w serwisie lub na allegro. Jak pracuje nierówno na gazie to nie podnoś obrotów bo to nie usunie problemu, a tylko go zatuszuje i to nie będzie dobre dla silnika. Nie zadaje pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi