maupa Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam mam takie pytanie czy fotele w Megane I są tak bardzo niewygodne czy ja nie umiem go ustawić? Pytam ponieważ po każdej nawet krótkiej jeździe po mieście bardzo boli mnie kręgosłup w miejscu tego podparcia lędźwiowego za cholerę nie mogę ustawić fotela żeby było ok. dodam że na wysokość mam na maxa a oparcie prawie pionowo wcześniej jak pochylone miałem trochę oparcie to też odczuwałem ból. Macie jakiś patent jak ustawić ten fotel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek34 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam U mnie fotel jest ustawiony nisko, oparcie nie jest całkiem w pionie i regulacja na kręgosłup na mniej więcej w połowie. Przy takim ustawieniu w moim odczuciu jest spoko, dopiero przy dłuższej trasie trochę mieszam w oparciu. Moja żona twierdzi że przy takim ustawieniu to można sobie filmy w telewizji oglądać, a nie kierować autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnl Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Coś w tym chyba jest Maniek34. Jak ja wsiadam po żonie to......zlituj się panie, jakbym na baczność stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Ja polecam więcej spacerów to kręgosłup zacznie pracować a nie tylko siedzieć, z domu do auta, z auta do pracy, z pracy do domu i tak ciągle.... a w domu przed kompem siedzimy, w pracy przed kompem siedzimy w aucie siedzimy więc ma prawo ten kręgosłup boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maupa Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 kbarann, masz rację ale w pracy poruszam się samochodem, cały dzień spędzam na mieście i kręgosłup mnie nie boli a jak wsiadam do Meganki to od razu pojawia się ból :-/ Clio pokonałem trasę lublin - zakopane i zero bólu czy dyskomfortu a wyruszając Meganka w trasę będę miał obawy czy po godzinie jazdy nie zrezygnuję. Może po prostu nie umiem ustawić tego podparcia lędźwiowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 U mnie trasa ze Słupska do Poznania i z powrotem naraz - zero bólu... Imho wygodne są fotele w megance, dużo bardziej mi odpowiadają od tych np z golfa, fabii, corsy i innych Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 musisz się po prostu przyzwyczaić pewnie ja po zakupie też trochę szukałem "swojego" ustawienia i się udało. trochę dłużej trwało zanim kolano przyzwyczaiło się do sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Może po prostu nie umiem ustawić tego podparcia lędźwiowego? Najprawdopodobniej Co prawda w Scenicu mam fotel bez regulacji lędźwiowej, ale i tak mogę stwierdzić, że francuzy mają jedne z najwygodniejszych foteli jeśli chodzi o samochody Jeździłem VW Polo 6N, nie mogłem się przyzwyczaić, każda podróż to ból, w Corsie A namiastka komfortu pojawiła się dopiero po montażu seryjnych pseudo-kubełków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 maupa, wiesz no jeździłem Megi II, Scenicie I, Megane Coupe i najwygodniejsze sa oczywiście fotele z Scenicu, drugie miejsce daje Megane 2 a na trzecim Coupe (można za nisko się siedzi i dlatego...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maupa Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 ok na razie kombinuje z ustawieniami może metodą prób i błędów jakoś się uda ustawić żeby było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi