Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Niewygodne fotele...

maupa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie pytanie czy fotele w Megane I są tak bardzo niewygodne czy ja nie umiem go ustawić? Pytam ponieważ po każdej nawet krótkiej jeździe po mieście bardzo boli mnie kręgosłup w miejscu tego podparcia lędźwiowego za cholerę nie mogę ustawić fotela żeby było ok. dodam że na wysokość mam na maxa a oparcie prawie pionowo wcześniej jak pochylone miałem trochę oparcie to też odczuwałem ból. Macie jakiś patent jak ustawić ten fotel?

Witam

U mnie fotel jest ustawiony nisko, oparcie nie jest całkiem w pionie i regulacja na kręgosłup na mniej więcej w połowie. Przy takim ustawieniu w moim odczuciu jest spoko, dopiero przy dłuższej trasie trochę mieszam w oparciu. Moja żona twierdzi że przy takim ustawieniu to można sobie filmy w telewizji oglądać, a nie kierować autem <czerwona>

Ja polecam więcej spacerów to kręgosłup zacznie pracować a nie tylko siedzieć, z domu do auta, z auta do pracy, z pracy do domu i tak ciągle.... a w domu przed kompem siedzimy, w pracy przed kompem siedzimy w aucie siedzimy więc ma prawo ten kręgosłup boleć

kbarann, masz rację ale w pracy poruszam się samochodem, cały dzień spędzam na mieście i kręgosłup mnie nie boli a jak wsiadam do Meganki to od razu pojawia się ból :-/ Clio pokonałem trasę lublin - zakopane i zero bólu czy dyskomfortu a wyruszając Meganka w trasę będę miał obawy czy po godzinie jazdy nie zrezygnuję. Może po prostu nie umiem ustawić tego podparcia lędźwiowego?

Może po prostu nie umiem ustawić tego podparcia lędźwiowego?

Najprawdopodobniej <czerwona>

Co prawda w Scenicu mam fotel bez regulacji lędźwiowej, ale i tak mogę stwierdzić, że francuzy mają jedne z najwygodniejszych foteli jeśli chodzi o samochody :mrgreen:

Jeździłem VW Polo 6N, nie mogłem się przyzwyczaić, każda podróż to ból, w Corsie A namiastka komfortu pojawiła się dopiero po montażu seryjnych pseudo-kubełków...