the_mass Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam. Posiadam Megane z silnikiem 1.9 dti 98km. Problem jest taki ,ze jak hamuje silnikiem czyli puszcze calkiem gaz i po ponownym dodaniu gazu silnik nie wkreca sie na obroty, tylko tak jakby mial wylaczony zaplon i mocno kopci takim siwym dymem z rury ,az po pewnym czasie odpala jedzie i niedlugo przestaje kopcic.... Podobnie jest na luzie jak wkrece go na obroty np 2.5tys i puszcze gaz to jak zejdzie z obrotow to zatrzesie mocno silnikiem i zakopci albo zgasnie calkiem.... co moze byc tego przyczyna...?? Sam juz nie wiem, bede bardzo wdzieczny za pomoc ,bo juz mi sie pomysly na to skonczyly... Z odpalanie tez nie ma tak latwo.... Świece wymienione, filtry wymienione, rozrząd zrobiony, EGR wyczyszczony... POMOCY!! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Słyszałem gdzieś, że jak siwy dym to coś z turbiną... Niewiem, ile w tym może być prawdy, ale warto spróbować.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_mass Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Ale coś dokladniej co z turbiną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Musiał byś oddać ją do zakładu sprawdzającego turbinki... Koszt pewno ok 100zł. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Ja bym sprawdził pompę wtryskową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_mass Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Pierwsze co pojadę do pompiarza i zobaczymy. Wydaje mi się, że zaworki zwrotne mogą nie działać. a dalej co to będę myślał dalej. Chyba, że jeszcze ktoś ma jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artkar Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Coś z pompa wtryskową .Prawdopodobnie z nastawnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_mass Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Czy ktoś z was czyścił sam nastawnik w pompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi