robpab Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 W związku z utratą dotychczas używanej anteny CB President Missouri - antena została skradziona z samochodu na parkingu podziemnym pod Silver Screen w Łodzi - zmuszony jestem zakupić nową poważnie zastanawiam się nad Sunker Elite CB 119. Jest to odpowiednik posiadanej poprzednio przeze mnie antenki jednak spoooooro tańszy. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tą anteną lub może zaproponować coś dobrego o zbliżonych rozmiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 robpab, zapoznaj się z SIRIO TURBO 1000. posiadam taką i polecam. http://megane.com.pl/sirio-turbo-1000-vt21012.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 gojgien, dzięki jednak wolę magnesówkę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_graphic Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Hejcia też mam tą samą co gojgien, w poprzednim autku miałem główkę na sztywno do dachu teraz na 15cm magnesie i prezentuje się na reni wyśmienicie a i o osiągach mogę tylko pisać dobrze. Godna polecenia a o wiele tańsza od presidenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 robpab, ale Sirio Turbo 1000 możesz ten na magnesie wsadzić i będzie to fajnie chodzić. Ta co miałeś jest dobrą anteną ale cena jest za wysoka przynajmniej jak dla mnie. Z gotowych z magnesem w komplecie to sirio as 100 lub antena własnej konstrukcji a takiej przynajmniej Ci nie ukradną a przynajmniej mniejsze prawdopodobieństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Włąśnie wczoraj nabyłem drogą kupna antenkę sirio as 100. Została zamontowana i prawie dostrojona (swr jakieś 1,3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Dobrym rozwiązaniem jest też mało znana antena Sirio T3 henikalna 63cm a zasięg porównywalny z antena powyżej 1m... swr 1.1 stroi sie ksiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Z anten 1-1.2m warte uwagi: Sirio AS-100 - jeździłem na niej 1,5 roku i gdyby nie decyzje na zmianę na coś na stałe na pewno bym nie zmienił Willson Little Cenowo obie w granicach 100zł za nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 ja zmieniłem Sirio ML-145 na Sirio AS-100 i nie narzekam... mam wrażenie, że osiągi są podobne :) dodałem tylko przedłużkę z beczką i gość miał problem z zestrojeniem, ale w końcu mu się udało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja również z krótkich i rozsądnych cenowo polecam Sirio T3-27. Jest to helikal, lub jak ko wol selenoid. Trochę świszcze przy dużych prędkościach jak sowa, ale osiągi ma przyzwoite jak na tą cenę i długość "bata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi