trajmund Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam! Jestem tutaj nowy i z góry PRZEPRASZAM jeśli piszę nie w tym dziale. Jestem posiadaczem Renault Megane Classic 1998 rok.Silnik 1.6 benzyna z katalizatorem o mocy 66kW.Mam problem(dla niektórych może śmieszny lecz nie znam się więc pytam): pojawił mi się wyciek oleju ze skrzyni biegów na półosiach napędowych.Szukałem na forum lecz nie znalazłem(może źle szukałem)jak nazywają się "te gumy"na półosiach? Wiem,że to śmieszne pytanie ale będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 jak nazywają się "te gumy"na półosiach? Manszety, osłony gumowe, różnie na to mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 gumowa osłona przegubu półosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajmund Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 A czy do tych osłon są też "jakieś" łożyska na półosie napędowe do "kompletu"? :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Nie, łożysko masz dopiero w pieście koła w które wchodzi półoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajmund Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Czyli aby "zlikwidować" wycieki muszę kupić tylko te osłony gumowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Jeśli cieknie ci tylko z osłony to wystarczy wymienić osłonę i dać nowe opaski zaciskowe. Przy okazji jak będziesz spuszczał olej ze skrzyni to możesz potem zalać nowego, albo chociaż przecedzić stary ze śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajmund Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Dzięki za odpowiedź i pomoc!Olej już mam nowy tylko chciałem się dowiedzieć co z tymi osłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi