rahles Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Witam.Podczas montażu nowego radia doszło do zwarcia 2krotnie.Po pierwszym bezpiecznik10'poszedł-wymieniłem było ok.drugim razem ponowne zwarcie-sprawdzam bezpiecznik i jest cały.Teraz nie działa zegarek,brak sygnału niewyłączonych świateł przy otwartych drzwiach i tablica rozdzielcza się nie podświetla-gdzie mam szukać usterki i jak to naprawić? W bezpiecznikach tych malutkich szukać przepalonego czy to coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Poszukaj w tych bezpiecznikach.. Może zrobiłeś zwarcie nie na stałym 12V lecz np. na podświetleniu radia - kablach od wlączonych świateł... Musisz poszukać... ;-) Ja bym zaczął od bezpieczników.. PS. Następnym razem odepnij kleme, a napewno nie będziesz miał takich przygód... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Adam Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 na 100% bezpiecznik, to pewnie będzie pomocne, ale jest to rozmieszczenie z ph1, myślę że układ bezpieczników bardzo się nie zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahles Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 .....Problem rozwiązany. wszystko już działa poprawnie.:)Dzięki wszystkim za rady i pomoc. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 poszukaj na tablicy bezpieczników który odpowiada za te funkcje, a jeżeli nie znajdziesz - pozostaje Ci sprawdzanie każdego po kolei. Jak jest u Ciebie zamontowany 'brzęczyk' od świateł? Podpięty od góry do jakiegoś bezpiecznika? Jeżeli tak - tam szukaj przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 rahles, pochwal się co było uszkodzone? Czy jednak bezpiecznik jak Ci sugerowałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahles Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Lewy/tak bezpiecznki 3poszły.Gołym okiem były ok-po wymianie na nowe okazały się przepalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi