Vargas Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Dziś podczas palowania zacisków i wymiany nadkola napotkałem się z takim czymś. Wygląda to na jakąś kolyskę lub tym bodobne nie wiem dokladnie do czego to służy i jak to fachowo się naywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Jest to prawdopodobnie łapa (poduszka) skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Dziś podczas palowania zaciskówBędzie fotorelacja z palowania zacisków :lol:Ogólnie, to pytając o jakąś część, warto zrobić też fotkę z większego oddalenia, bo trudno sobie tą część umiejscowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ta część znajduje się zaraz za kołem od kierowcy i trzeba zdjąć nadkole aby była ta część widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 kolega Woytus, jest najbliżej prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Na tej fotce widać że fakt jest lekko naderwana ale nie dokońca i myśle że nie warto jej wymieniać gdyż tam gdzie jest duża płaszczyzna gumy jest wszystko ok. To ja już nie wiem co jest odpowiedzialne za to że lewarek zmiany biegów lata do przodu i do tyłu przy gwałtownymiu dodaniu gazu i puszczeniu go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 To ja już nie wiem co jest odpowiedzialne za to że lewarek zmiany biegów lata do przodu i do tyłu przy gwałtownymiu dodaniu gazu i puszczeniu go To jest normalna rzecz w Megankach (przynajmniej tak myślę oczywiście w starszych modelach) a nawet dalej pisząc i w Renault. Miałem okazję jechać dwoma Meankami I (Coupe 2.0 i Sedan 1.6) i w obu tak było. A nawet w moim Clio takie zjawisko występowało i nawet wymiana poduszek skrzyni i silnika nie pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob1 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 To jest poduszka i wcale nie jest naderwana ona poprostu tak wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam. Czy poducha powinna tak wyglądać (być tak przesunięta)? Zauważyłem, że chyba cały silnik jest trochę cofnięty do tyłu :-/ . A może to widok tej poduchy skoszonej tak zadziałał na moje widzenie :roll: . Co o tym sądzicie? [ Dodano: 2010-11-27, 20:21 ] Skoszona była przez to, że przykręcono ją krzywo. Po wyjęciu wyglądała zupełnie jak nowa (poza tym, że była brudna) no i trochę guma była miększa niż w nowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi