zawisza1980 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 to alternator ma sprzęgło czego to się można dowiedzieć a w szkole mówili ci innego :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorylpl1 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Przepraszam za pomyłkę-oczywiście chodzi o sprzegło alternatora. W 1.9 DTI jest taki wynalazek:) Piszczenie jest tylko właśnie ok 20s zaraz po odpaleniu, jak pochodzi trochę lub go odpalam już jak jest ciepły to nic nie piszczy:/ tez mi sie wydaję ze jak to sprzegiełko jest walnięte to powinno piszczeć cały czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 No nie wiem. Ja mam 1.9DTI i jedyne sprzęgło przy silniku to mam od sprężarki klimatyzacji. Na alternatorze nie mam żadnego sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 To czytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zwracam honor muszę kiedyś z ciekawości wyjąć alternator i dokładnie obejrzeć to ustrojstwo ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorylpl1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 wiec właśnie sprzegielko jednak jest:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 w dci też jest to sprzęgło w kole pasowym alternatora, charakterystyczną oznaką jego uszkodzenia jest metaliczny dźwięk na wolnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Sprawdzałem dziś u siebie (bez wyjęcia alternatora) i sprzęgła nie mam :-> zwykłe koło na pasek wielorowkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 zawisza1980, sprzęgiełko jest właśnie w tym małym kółku na alternatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dokładnie. Ja u siebie je wymieniałem po jakiś 100000 bo już hałasawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorylpl1 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 moje nie wydaje metalicznego dzwieku tylko piszczy-dzwiek podobny troche tak jak by sie pasek slizgal-czy to moze byc wina tego sprzegielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi