grekpol2310 Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy scenic 1.6 16V będzie chodził na instalacji LPG drugiej generacji i jakie bedzie spalanie gazu ??? Proszę o informacje na ten temat ... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelli Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Do silnika 16 V to już trzeba sekwencję z tego co ja się orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy scenic 1.6 16V będzie chodził na instalacji LPG drugiej generacji nawet o tym nie myśl dla oszczędności 1000zł w instalacji. Zaraz po założeniu i pierwszym strzale w dolot dołożysz więcej niż oszczędności (kolektor plastik, krokowiec w dolocie, może czujnik położenia przepustnicy o przepływce nie wspomnę i innych czujnikach ciśnienia i temp powietrza). Do tego jak m KZFR to leżysz i kwiczysz bo wolnych obrotów nie znajdziesz. Zacznij szukać GSI i to od 2600 w górę, bo poniżej teżsiębędziesz denerwował ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gres Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 1,6 16v ma KZFR? A nie 2,0 16v. Z mojej wiedzy i doświadczenia silnik 16v może b.dobrze współpracowć z 2 gen. jeśli nie ma plast. kolektora, bo czujniki i krokowiec w dolocie to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb7 Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Zdanie expertów gazowników jest takie, że do wszystkich silników 16V niezbędna jest sekwencyjna instalacja gazowa. Ja się zgadzam z tą opinią. Aczkolwiek miałem kiedyś Forda 2.0 16V ze zwykłą instalacją gazową, i muszę przyznać, że spisywała się nieźle (ale nie znaczy że dobrze), tylko musiałem założyć do niej większy reduktor, ale i tak autko często strzelało i czuć było pod pedałem przyśpieszenia słabszą moc po przełączeniu na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek80 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 nie wiem jak będzie z 2 gen ja mam brc sequence 24 sekwencja w silniku 1,4 16v spalnaie na poziomie 9l/100 km w mieście czyli jazda stop & Go przejechałem 10000 km i nic się jak narazie nie dzieje poważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyziom21 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Ja równiz mam w Szczeniaku sekwencje tyle ze brc! przejechane 15000km i wszystko ok! spalanie na trasie jakies 8-9L/100km w miescie od serca 10l bierze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts