Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Drgania

M@riusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam Megane 1,6 16v Classic wer Air 2001 . Mam nast problem od jakiegos czasu w aucie na biegu jalowym silnik ma nierowne obroty ( na obr skacza od 600 do 1000 ) i bardzo drga caly samochod i wajcha skrzyni biegow. Jakis czas temu wymienialem wszystkie cewki ale jest tak samo. Silnik krokowy byl czyszczony - to samo ;( Poduszka pod skrzynia wymieniona ... co moze byc przyczyna??

Dzieki za odpowiedz.

Oczywiście nie napisałeś w treści tematu, że przeszukałeś już forum (pewnie to uczyniłeś, ale zapomniałeś nadmienić). ;-)

Zakładam, że jest tak jak napisałem, więc spróbuję Ci pomóc:

Jakie masz świece zapłonowe i ile kilometrów już przejechały?

Szukalem i znalazlem to : http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=890...ghlight=drgania ale to nie pomaga...

W odpowiedzi na pytania , hmm nie wiem jakiej mam firmy swiece wiem ze byly wymieniana przy 70 000 km teraz mam 91 000 ;( czyli przejechalem ponad 20 k ale przed wymiana tez byly takie drgania ....

jakiegos czasu w aucie na biegu jalowym silnik ma nierowne obroty ( na obr skacza od 600 do 1000 )

to czemu podajesz takie informacje?

Jakiś czas u ciebie to kilkanaście tysięcy kilometrów?

Myślałem, że chodzi o kilka dni -tygodni.

Jeżeli wskazówki i wnioski, które przeczytałeś na forum Ci nie pomogły to proponuję sprawdzić te świece.

Być może będziesz oświecony ;-)

No tak malo precyzyjnie :-D Przepraszam. Ale dopiero dzis udalo mi sie odnaleśc forum , mam nadzieje ze zagoszcze tu na dluzej ( niekoniecznie z prosba o pomoc ... Moze masz jakies sugestie co do swiec ? Dziękuje za zainteresowanie

M@riusz, przeczytaj sobie uważnie wątek

http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=162...sc&start=60

nie dotyczy on tylko twojego problemu ale przekonany jestem że jest w nim jego rozwiązanie.

Ponieważ twoja usterka trwa już od jakiegoś czasu przejrzałbym jeszcze wątki dotyczące silnika krokowego, wiem że go czyściłeś ale na forum znajdziesz kilka praktyycznych porad.

bargar, :) piętro wyżej ten sam link :)

M@riusz, z rozrządem nie ma co czekać do ostatniej chwili ja w poprzednim aucie czekałem i... :-D

Poza przebiegiem przy wymianie rozrządu w instrukcji jest też napisany drugi warunek co 5-6 lat

Ja wymieniałem w Garażu ul. Grochowska (opisałem go w dziale warsztaty) i z tej naprawy nie mam im nic do zarzucenia.

pozdro

bargar, ja już im mam jedna rzecz do zarzucenia - na elektryce w samochodzie znają sie gorzej niz moja siostra :-D. Pogoda taka ładna że chyba sie wezme i sprawdze rozrząd :).

Trzym sie dzieki za info jtz.

P.S. Widziałeś liczbę pobrań pliku rozrządu :) Robisz furrore :P