pawelha Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam pomocy jaka uszczelka idzie pod korek na misce bo po wymianie kapie mi olej kropla co 10 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 dokładnie co 10 sekund ?? sprawdziłeś na początek czy korek dobrze dokręcony ?jaką masz miskę olejową-stalową,czy aluminiową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelha Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 korek jest dobrze dokręcony sprawdzałem ale nie chce przeciągnąć a miska nie wiem z czego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 na zdjęciu pierwszy korek jest do miski stalowej,drugi do aluminiowej ,w sklepie spokojnie powinieneś dostać korek z uszczelką,ceny nieznam ,w każdym razie pewnie nie więcej jak dyszkę 8-) Na necie znalazłem kilka takich korków,tylko trzeba wiedziec jaką miskę się ma .Poszukam korków do twojego silnika bo widze,że masz diesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelha Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 dzieki wielkie jutro poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 zobacz tu http://www.motoneo.pl/k-miska_olejowa-RENA...71-517-517.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelha Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 miske mam stalowa jutro kupie korek i zobacze (tylko znowu caly olej do spuszczenia( :cry: ) dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Jak będziesz szybko działał to wiele tego oleju Ci nie ucieknie, a z podstawionego naczynia można olej wlać ponownie do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelha Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 tak planuje to zrobic moze za duzo nie wycieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 a jak już nie uszczelnisz to konopie, zwykłe pakuły na dwa zwoje dają spokojnie rade. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchcik78 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam miska stalowa a korek z podkladka miedziana okragla ktora sie splaszcza przy dokrecaniu i nie ma mowy o wycieku.Nie trzeba nawet zbyt mocno dokrecac.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 czasem jednak nie wystarcza --> 300 000km : 10 000km = 30 razy zazwyczaj przeciągnięty gwint ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam. Również mam lekki wyciek spod uszczelki korka misy olejowej. Kiedyś zaczepiłem o coś i lekko wygiąłem. Czy założenie dwóch uszczelek (podkładek miedzianych) sprawę załatwi? Ktoś to spraktykował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi