sewerix Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Pytanie jak w temacie, jak zdemontować tylne głośniczki w Megane Classic, tak by nie powyrywać zaczepów i po wymianie głośniczków, złożyc to wszystko do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zadi8 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zdejmujesz maskownice głosników delikatnie podwazając je np. cieniutkim śrubokrętem (same siatki - maskownice). Wtedy masz już dostep do wkrętów mocujących głośnik do półki. Odkręcasz, wyciągasz głośnik, odczepiasz kostkę i GOTOWE. Później w odwrotnej kolejności. Prosta i nieskomplikowna sprawa. Poradzisz sobie. Jak coś, to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zadi8 piszemy o fabrycznych maskownicach, dlatego nie zgadzam się z Twoim sposobem demontażu. U mnie aby zdjąć maskownice (siatka+obudowa jednolite) wystarczy obrócić nimi w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Wtedy sewerix, nic nie połamie. Po przekręceniu wystarczy tylko zdjąć i już widać głośnik. Reszta bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerix Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Przeprasza, że nie napisałem tego wcześniej, chodzi o fabryczne głośniki Mam jeszcze jedno pytanko, czy można kupić gdzieś przejściówki tak aby można było podłączyć nowe głośniczki pod fabryczną kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zadi8 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Krzychu, nie neguj od razu. Skąd mogłem wiedzieć, że Sewerixowi chodzi o fabryczne?! Nie wspomniał o tym wcześniej. Więc można się zgadzać lub nie. Zależy kto ma jakie głośniki. Ja miałem od nowości montowany sprzęt Blaupunkt i takowe głośniki. Dlatego też taką radę koledze dałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zadi8 nie denerwuj sie tak Domyslilem sie, ze piszesz o niefabrycznych, dlatego szybko odpisalem zeby kolega niczego nie polamal. Ja swoje fabryczne juz dawno temu zmienilem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daariuuszz Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 witam ja mam głosniki w swoim classicu montowane na jakieś plastiki które widac od bagażnika. JAk je wyjąc czy trzeba demontowa półkę od wewnątrz samochodu czy od środka bagażnika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi