Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Ciemniejsza lampa! Jak ją umyć?

ziolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakiś czas temu miałem stłuczkę moją Meganką. Nie chciałem kupować nowej lampy bo bardzo odróżniała by się od starej. Kupiłem więc używaną. Niestety ta którą kupiłem jest ciemniejsza/brudniejsza od tej mojej drugiej co była oryginalnie w samochodzie. Tak więc chciał bym rozebrać tą lampę i wymyć/wyczyścić ją w środku. Czy ktoś już tak robił? Muszę oderwać szkło które jest przyklejone na sylikon. Czy nie ma później problemu z ponownym sklejeniem lampy? Czym mam umyć ten środek? Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie info.

jedyne rozwiązanie to oderwanie szkła od lampy lecz niejest to łatwe pewnie się zbije i trzeba bedzie nowe koszt okło 30zł z przyklejeniem niema problemu troche kleju do szyb i już sam kiedyś przeciwmigielna kleiłem i było ok ja umyłem środek lampy mokrą ściereczką .

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

hej mam maly problem lewa przednia lampa swieci mi troszke nizej niz prawa w ktorym miejscu jest to pokretlo od regulacj abym mogl ja podniesc do gory probowalem znizyc zarowke w uchwycie ale to nie przynioslo zbyt udanego efektu prosze o rade a najlepiej zdjecie tej srubeczki do podnoszenia swiatelka pozdrawiam :mrgreen:

saki, A jakie to autko, w jakiej karoseryjce :-D Lewa lampka niżej to po to, by nie oslepiac innych z przeciwka. Mnie w sceniczku, pan diagnosta kazał w miescie jeździć na reflektorkach ustawionych na drugi zakresik, na pokretełku ustawienia swiatełek, własnie z tego powodu. :mrgreen::mrgreen: :)

hej karoseryjka to megene coupe 5drzwiowa czyli tzw damska ale wczesniej swiecily rowno w sylwestra zderzaczkiem z lewej strony lekko puknalem w peugota 206 nie mam zadnych sladow poza drasnieciem na gumie na zderzaku. zawieszenie lampy jest cale i nic nie widac aby bylo cos nadrdrasniete :mrgreen: