ziolo Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam. Jakiś czas temu miałem stłuczkę moją Meganką. Nie chciałem kupować nowej lampy bo bardzo odróżniała by się od starej. Kupiłem więc używaną. Niestety ta którą kupiłem jest ciemniejsza/brudniejsza od tej mojej drugiej co była oryginalnie w samochodzie. Tak więc chciał bym rozebrać tą lampę i wymyć/wyczyścić ją w środku. Czy ktoś już tak robił? Muszę oderwać szkło które jest przyklejone na sylikon. Czy nie ma później problemu z ponownym sklejeniem lampy? Czym mam umyć ten środek? Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek3430 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 jedyne rozwiązanie to oderwanie szkła od lampy lecz niejest to łatwe pewnie się zbije i trzeba bedzie nowe koszt okło 30zł z przyklejeniem niema problemu troche kleju do szyb i już sam kiedyś przeciwmigielna kleiłem i było ok ja umyłem środek lampy mokrą ściereczką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Myślę że jak bym najpierw nacinał sylikon nożykiem to jakoś delikatnie udało by mi się uratować szkło. Czy to mycie dało pożądany efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek3430 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 w moim przypadku klejenie było konieczne ponieważ wjechałem w zaspę śniegu i szkło odpadło a do środka dostało się błoto które latwo dało się usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Rozumiem. Mi przy stłuczce też odpadło szkło z halogena. Ale ja kupiłem nowy. Ciekawy jestem jak mi pójdzie z tą lampą. Ale chyba awaryjnie kupię nowe szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 mmoj kumpel odklejal do bmw klosze wpiekarniku szlo jak maslo nic nie zbij i pieknie odeszlo sproboj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saki Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 hej mam maly problem lewa przednia lampa swieci mi troszke nizej niz prawa w ktorym miejscu jest to pokretlo od regulacj abym mogl ja podniesc do gory probowalem znizyc zarowke w uchwycie ale to nie przynioslo zbyt udanego efektu prosze o rade a najlepiej zdjecie tej srubeczki do podnoszenia swiatelka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 saki, A jakie to autko, w jakiej karoseryjce Lewa lampka niżej to po to, by nie oslepiac innych z przeciwka. Mnie w sceniczku, pan diagnosta kazał w miescie jeździć na reflektorkach ustawionych na drugi zakresik, na pokretełku ustawienia swiatełek, własnie z tego powodu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saki Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 hej karoseryjka to megene coupe 5drzwiowa czyli tzw damska ale wczesniej swiecily rowno w sylwestra zderzaczkiem z lewej strony lekko puknalem w peugota 206 nie mam zadnych sladow poza drasnieciem na gumie na zderzaku. zawieszenie lampy jest cale i nic nie widac aby bylo cos nadrdrasniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi