markus_g Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam właśnie stałem się posiadaczem Reanult Megane II z listopada 2003. Jest tam wpudowane jakieś radyjko nie wiem nawet jakie ale wiem że nie odtwarza MP3 ! Czy jest możliwość zakupu takiego radyjka które bedzie obslugiwało mp3 ??? Jak tak to jaki to jest model i czy samo radio wystarczy czy naprzykład bedzie potrzeba cos jeszcze ?? Zalezy mi na tym wiec bardzo prosze o poradę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 W Megane II ph II od 2006 r. jest dostępne radio z mp3. Jeżeli chciałbyś mieć nieoryginalne to można zainstalować dowolne z mp3. Podłączenie to standartowe kostki iso. Jedynym problemem jest to, że na wyświetlaczu będzie tylko godzina i temperatura. Z resztą problem był wiele razy poruszany na forum. Poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Może coś takiego http://www.allegro.pl/item202571904_transm...ci_mp3_mp4.html Osobiście tego nie testowałem, ale może warto. z USB http://www.allegro.pl/item203964209_transm...ilot_gwar_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus_g Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 A co z pilocikiem przy kierownicy ?? Bedzie działał z nieoryginalnym radiem ? Czyli jak rozumiem w nie przy nie standardowym radyjku wyswietlacz bedzie pokazywał jedynie godzine temperature oraz funkcje komputera pokladowego ? Ja coś osobiście w jakość tych transmiterów nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Co do transmiterow to ja nie polecam... mam jednego i lezy na szafce.. Co do radia to ostanio tez sie zastanawiam nad zmiana audio u siebie. Chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie zakup jakiegos dobrego firmowego radia z mp3 i przerobka pilota aby z nim dzialal (byly linki na forum) w zaleznosci od sposobu przerobka ok 140 a interfejs ok. 200zl W sumie wyswietlacz na desce nie jest az tak wazny przeciez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 ja kupiłem transmiter i mi działa nie nażekam, zawsze to lepiej jak ktoś chce mp3 a niema zbyt wiele kasy na większe przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Wiadomo transmiter transmiterowi nie rowny, ja tego swojego kupilem juz dwa lata temu wiec technika od tego czasu poszla do przodu.. Ale co dobre radio to dobre radio, juz jakies sensowne moze kupic od 450-500zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciuxxxon Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 A ja w mojej poprzedniej Megane II r2003 zainstalowałem sobie oryginalne MP3 ! Na allegro kupiłem radio MP3 tzw. UpdateList (od rocznka 2006 w górę). Następnie okazało się, że jest inny wyświetlacz..więc też taki zakupiłem na allegro. Na koniec okazało się, że jest inna instalacja i kostki ( Tuner List - połączenie I2C a od 2006r UpdateList - połączenie Can). Zdobyłem schemat elektryczny modelu 2003 i 2006, połączyłem kabelki....kostki przerobiłem od elektryki drukarki HP DJ 1120C i....wszystko śmigało, łącznie z piotem przykierownicy. Roboty i kosztów trochę było ale na prawdę warto !!!!!!! P.S Przerobiłem też sobie ze zwykłej klimy na Climatronic (a ASO mówiło, że się nie da) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Moze ktos polecic jakies dobry transmiter??? znalazlem np. cos takiego: http://allegro.pl/item206511023_nadajnik_t..._mp4_pilot.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Może ktoś z was się orientuje, czy są zmieniarki obsługujące mp3, i czy do każdego radia firmowego z CD można je podłączyć. Albo wiecie gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 sornat, testowałem coś takiego: http://allegro.pl/item208770502_pentagram_...nsmiter_fm.html i po zasłyszanych opiniach, że wszystkie transmitery to szajs ten dość ładnie przekazywał sygnał (niskie i wysokie tony oraz praktycznie brak szumów). Też myślę o kupnie takiego rozwiązania do kaseciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipmegeneII Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Ja właśnie kupiłem oryginalne CD/Mp3 do mojego MEGANE II 2003' i niestety nie pasuje instalacja - sam próbuję dojść jak podłączyć/przerobić wszystko tak by działało. Jeżeli ktoś ma o tym pojęcie proszę o podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi