Patriota Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Samochód na gazie chodził normalnie, łapał od 3000obr. Wchodzę przed chwilą do auta jadę i dioda w przełączniku nawet się nie świeci ani nie miga(jak miga oznacza że jedzie na paliwie). Czy możliwe że przełącznik się popsuł czy coś z gazem ? Po dłuższej jeździe zauważalne, że samochód pobiera PB. Dodam, że wcześniej był wypinany akumulator na kilkanaście godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orfeusz77 Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Miałem tak kiedyś, nie w Megance ale w mojej porzedniej Cytrynie, że nie świeciły się kontroliki na przełączniku od gazu. Pojechałem do gazownika i okazało się, że przepaliły się bezpieczniki od gazu, czy coś w tym stylu. Ale na pewno to wina elektryki gazu. Wymienił od ręki, a koszt hmm chyba z 10 zł.. Aaaa, no i w takim przypadku jeździsz tylko i wyłącznie na Pb, bo się nie przełącza na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patriota Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Niebawem odwiedzę gazownika, więc napisze co i jak było, może pomoże innym. Mam nadzieję, że to będzie tylko to co piszesz, pozdro 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb7 Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Też tak miałem, i również powodem był spalony bezpiecznik od instalacji gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art-wol Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 może być problem też z elektrozaworem butli gazu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts