meganecoupe02 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Vargas, łożyska MaCPersona nie mają wpływu na % amortyzatorów. U mnie też chrobotało i stukało przy skrętach w miejscu, a szarpaki tego nie wykazały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Po dokręceniu śruby regulacyjnej przekładni nic to nie dało stuki były nadal a kierownica ciężej się kręciła. Byłem u drugiego mechanika (nie miał podnośnika) który powiedział że jak miałem już wymienione gumy stabilizatora i swożnie wahacza a tuleje wahacza sa bardzo dobre to pozostaje do sprawdzenia element znajdujący się w gumie ochronnej drążka kierowniczego zaznaczony strzałką niebieską na fotce Chciałbym wiedzieć co tam dokadnie się znajduje i co może powodować te luzy, stuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 w gumie to chyba tylko drążek ;) hyhy ale kierowniczy. Same końcówki sięnormalnie wymienia (te przy kołach) ale często leci też i właśnie od drugiej strony, wtedy cały drążek d owymiany. Ja proponuje olać (w sensie ;) nie olejem) i poczekać na rozwój choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Ja już nie rozumiem. Byłeś u mechanika szukając stuków i nie sprawdził luzów na drążkach kierowniczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Byłeś u mechanika szukając stuków i nie sprawdził luzów na drążkach kierowniczych? Nie sprawdzałem gdyż ręcznie jak łapałem za te drążki to są sztywno i mnie to zmyliło, myślalem że jest ok i dlatego omijałem ten drążek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Złapać trzeba za sam przegub kulowy tego drążka. Ukryty jest pod tą gumową osłoną. Można to bez problemu zrobić, bo w MI jest dostępny na wyciągnięcie ręki. Nawet koła nie trzeba ściągać. Wystarczy, że ktoś pomoże tylko poruszać kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi