swirus22 Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 witam, w mojej megance występuje problem z falującymi obrotami problem znany i przerabiany,występuje na LPG, zabrałem się za wymianę cewek zapłonowych, i zauwazyłem że do jednej cewki podłączone sa jakieś przewody, poczytałem na forum że może to być jakieś zasilanie do lpg którego nie powinni się podłączać pod cewki bo może to osłabić zapłon i problemy, zrobiłem foto, proszę o jakąś pomoc w tej sprawie. Czy te przewody są podłączone prawidłowo? jeżeli nie to gdzie powinny być podłączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tekilla Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 podłączam się pod temat bo też mam w tym samym miejscu podłączone jakieś kable tylko bez bezpieczników i wydaje mi się że to od gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychup Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Napiszcie jaką macie instalację LPG? W II generacji "podłączało się" (lub owijało) jeden kabel WN, by komputer gazowy wiedział jakie są obroty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tekilla Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 U mnie to Stag 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swirus22 Napisano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 u mnie II gen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewy Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 W jednym i drugim przypadku jest to pewnie sygnał obrotów pobierany z masowego kabla cewki. Czy podłączy sie przy samym ECU czy przy cewce, to i tak ten sam sygnał. Jaki kolor kabla jest tam podłączony w tym Stagu? Pewnie brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tekilla Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 tak brązowy i czerwony w kabel z biała wtyczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts