meisteranker Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Hej, już kilka krotnie spotkałem na swojej drodze Megane najstarsza wersja z przodem meganki po liftingu :> Intersuje się megankami od samego poczatku i przynamniej w Polsce nie było takiego modelu wiec są dwie opcje...1. produkowane były na zachodzie 2. bardziej prawdopdobna to wymiana całego przodu. Wie ktoś coś wiecej na ten temat ? Ile to kosztuje i gdzie można coś takiego zrobić ? Ostanio przegladając ogłoszenia motoryzacyjne znalazłem taka meganke coupe napisane było przy niej bezwypadkowa, trochę szkoda kasy na nowe elementy maska, światła i zderzak plus boki auta sam nie wiem. Wie ktoś o tym więcej ? Jeśli tak to proszę pisać bo cholernie mnie to intersuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Chyba niewyspany jestem - pytasz się o koszt części? Do Ph2 jak rozumiem włączając w to swap? 2.No nie jest to nazbyt łatwe, bo linia całej karoserii jest troszke innego profilu.. Także zakładając przód od Ph2 to by było dość widoczne - pomijając podmiankę samego zdarzaka [co jest możliwe i nie budzi problemów technicznych]. Gorzej ma się sprawa do maski/błotników. Koszt samych części to okolo 200zł na zderzak, błotniki po 250zł no i maska za 400-500zł do tego dochodzą reflektorki.. No ja myślę, że z 1500zł koszt samych części - oczywiście używki w jak najlepszym stanie. 1.Prawdopodobnie widziałeś megi kombinowane ewentualnie początek przejściówki.. [nie znam się nazbyt, więc jest to mój domysł]. Cóż sam planuję podmiankę - ale tylko zderzaczków i chyba maski za 1,5 roku. Jednak będzie to ph1 nadal. Ma swoisty urok 8-) Poprawka: Krzychu, racja! Nie było takich przejściówek - mój błąd! Nie bić! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Z tego co wiem, modele "przejsciowe" nie byly produkowane. W gre wchodzi wymiany przodu po jakims wypadku. A co do opisu auto bezwypadkowe w polskich ogloszeniach to oznacza, ze auto mialo wypadek ale dalo sie je jeszcze naciagnac i jezdzi. Takie sa polskie realia. Oczywiscie sa wyjatki, ale wiekszosc aut ktore zostaly sprowadzone sa w mniejszym lub wiekszym stopniu powypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meisteranker Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Coś w tym jest, z tymi bezwypadkowymi Ostanio oglądałem lagune z 2000 roku. Napisane było, że właściciel niepalący i auto ma przebieg 95 tyś. Jak wsiadłem do samochodu to pierwsze co poczułem to smród fajek no i cała popieliczka uwalona :) a co do tego przebiegu to nie wiem. Moja megi ma 190 tyś. przebiegu i dodatkowo bez wspomagania :/ nie ma tak zniszczonej kierownicy jak ta laguna miała, miała tak wytartą kierownice, że normalnie szok. Ostatecznie nie kupiłem tej lagunki, bo jestem estetą i znam siebie, że wkurzało by mnie takie coś :) Tutaj zdjęcie tej meganki z innym przodem http://mototrader.onet.pl/details.asp?Cate...mp;ID=100455588 , to oczywiście nie jest reklama tego samochodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 z tego co ja się orientuje to Meganki z nowym przodem czy w Polsce czy zagranicą wychodziły dopiero w 1999 r (i to chyba końcem roku). Natomiast poniżej tego roku, zazwyczaj handlarze jak mają auto po wypadku w którym ucierpiał przód wymieniali na nowe przód ten po liftingu. Tak słyszałem od jednego z takich handlarzy. Również zauważyłem Meganke z 1996r z tylnimi światłami po liftingu. Z tego co wiem to raczej nie było takich wersji Meganek "pół na pół" po liftingu. Ale to jest moja opinia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 100 % nie było megii 50 / 50 dlatego jest faza I i faza II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi