mateusz15 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witam Mam problem z obrotami w renault megane 1,9 DTI Otóż podczas jazdy maksymalne obroty jakie moge osiągnąć to 2,5 tyś wymieniane już były: - wszystkie czujniki - filtr paliwa - czyszczenie recykling - sprawdzana była turbina - katalizator sprawny samochód był w serwisie i nie poradzono sobie z usterką pytam czy przyczyną słabych obrotów może być dawna wymiana oleju (5 lat temu) i czy komputer mógł przejść na awaryjne obroty P.S - na desce rozdzielczej świeci się taki znak /// w kwadraciku na pomarańczowo prosił bym o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Ten znak to usterka elektroniki . Wymień przepływomierz powietrza dolotowego i będzie ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 mateusz15, Szacunek dla Ciebie, że co 5 lat zmieniasz olej. :] A filtr powietrza to pewnie jeszcze od nowości masz? ;) Podjedź może do ASO niech podepną auto pod kompa i postawią diagonzę a zrobisz sobie sam gdzie indziej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz15 Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 auto podpinane było pod komputer nic nie wykazał zamówię ten przepływomierz : http://allegro.pl/item1038570585_przeplywo...ne_1_9_dti.html i zobaczę co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Musi się zgadzać oznaczenie numeryczne !!!!!!!!! Pamiętaj o tym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz15 Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 wymieniłem przepływomierz i nadal nic to nei dało ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 może intercooler? (o ile jest ;) i wtyczki przy nim, obejmy itp. ja miałem w swoim max. 80km/h i okazało się, że wtyczka na intercoolerze sie wypięła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Pieczar, jaką masz wtyczkę na intercoolerze? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 wymieniane już były:- wszystkie czujniki czujnik ciśnienia doładowania też?( o ile jest, ale masz turbinkę to chyba jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi