norbert Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 WITAM jestem nowy na tym forum i mam pytanie odnosnie silnika 1.9dci w scenicu 2 mianowicie podczas gwaltownego dodania gazu zapala sie kontrolka STOP i silnik wchodzi w tryb awaryjny to znacz nie wchodzi na obroty powyzej 2 tys. po zgaszeniu i odpaleni silnka nastepuje reset i wszystko wraca do normy az do nastepnego szybszego dodania gazu bylem juz z tym problemem u kilku tak zwanych fachofcow i nic proponuja naprawy metoda wymiany poszczegulnych podzespolow do chwili az problem zniknie.Co robic gdzie szukac pomocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 zacznij od zaworu EGR,było kilka tematów na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 ok dzięki ale juz podobno to jakis fachowiec wykluczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTIG Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 miałem podobny problem, tylko nie działo się to tak często był czyszczony egr i wszystko inne i nic nie pomogło okazało się, że wystarczyło "przepchanie" auto kilka razy na trasie, przeciąganie na obrotach i problem zniknął ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 to jakis fachowiec wykluczyljeżeli to taki fachowiec o jakich pisałeś na początku swojego tematu... :-/ Spróbuj (zanim zaczniesz wymieniać po kolei wszystkie podzespoły) wyeliminować choćby kilka przyczyn.Przegoń autko,odepnij egr,sprawdż przepływkę,może kat zapchany,może błąd wtrysków może czujnik doładowania ciśnienia?Możliwości jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 bylem na komputerze i wyszlo ze pompa wysokiego cisnienia paliwa daje za male cisnienie a co daklej bede wiedzial jak mechanik zajmie sie pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 wyszlo ze pompa wysokiego cisnienia paliwa daje za male cisnieniepompa wysokiego ciśnienia paliwa?A co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 sorki ale chodzilo mi o pompe wtryskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi