Majki18 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam. Kupiłem dzisiaj radio firmy Pioneer. Grało sobie chwilkę bo chciałem się nim nacieszyć po czym wyłączyłem je, sciągnąłem panel i poszedłem do domku. Po jakichś 6 godzinach poszedłem jeszcze raz je sprawdzić i co? Padł akumulator. Podłączyłem tylko kostki ISO i antenę. Coś czytałem w necie, że trzeba jeszcze połączyć coś ze stacyjką. Ja nie mam tego punktu ACC w stacyjce z tego co widzę. Bardzo Was proszę o radę. Wcześniej miałem Soniaka na kasety i podłączałem tylko ISO i antenę i było ok. Włączało się i wyłączało razem ze stacyjką. Czy nawet jeśli panel był ściągnięty mógł się rozładować aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb7 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Coś jest źle podłączone, robi się zwarcie które pobiera prąd. Prawdopodobnie właśnie chodzi o "+" ze stacyjki. Przejrzyj podłączenie kabelków do kostki iso i zobacz w instrukcji radia jak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majki18 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Tu w tym radiu nic nie było ruszane.. Wszystko jest ładnie zabezpieczone i połączone. Tylko, że w instrukcji każą połączyć tymi samymi kolorami, a ja mam tutaj czerwony(ACC)-żółty(Battery) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb7 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 w instrukcji każą połączyć tymi samymi kolorami, a ja mam tutaj czerwony(ACC)-żółty(Battery)I to może być powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majki18 Napisano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Oby. I mam nadzieję, że to tylko akumulator ;) Właśnie poszedł na noc do ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theeye7777 Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 No najlepiej jak się podłącza to tylko i wyłącznie zgodnymi kolorami chyba że wiesz że ktoś zmieniał kable i wrzucił inne kolory. U mnie miałem podobnie w astrze, podłączyłem czerwonego plusa z radia do plusa który wychodzi ze stacyjki po przekręceniu. Teraz radio włącza się tylko po przekręceniu zapłonu, nawet nie muszę go samemu wyłączać. I problem się rozwiązał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts