DrzinX Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Gdy włączam bieg obojetnie czy do przodu czy wsteczny samochód stoi w miejscu. Moja wina zachciało mi się szaleć na placyku. Podczas katowania mojej megi robieniem 'bączkąw' wyskoczyl mi bieg i tak jak juz wyżej napisałem . Skrzynia działa bez zarzutu, sprzegło też normalnie wyczuwalne pod nogą. Jednak wydaje mi sie że najparawdopodoniej strzeliło wlasnie sprzeglo albo coś od przenoszenia napędu na osi. Co o tym myślicie (silnik 1,9D). Ile może koszować sprzegło do tego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 sprzęgło z wymianą to 400-500 zł ale tu mogło się co innego stać, mogłeś np półoś złamać albo przy skrzyni biegów taki element odpowiadający za przekazywanie mocy na koła (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa - ale efekt jest taki ze biegi możesz zmieniać, prędkościomierz pokazuje prędkość ale auto nie jedzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrzinX Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 zawioslem auto do mechanika i po ogledzinach mowi ze na 90% skrzynia, gdy wlacze bieg predkoscionierz stoi jednak w miejscu jedak podczas holowania na odpalonym silniku i na luzie licznik pokazywal predkosc. Czy oplaca sie wymienic cala skrzynie na jakąć używke od anglika (550zł) czy raczej ta czesc od napedu nie bedize taka droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 głupota czasem boli :-/ poczekaj co powie Ci mechanik - wymiana całej skrzyni to spora operacja przeważnie przy niej zmienia się też sprzęgło i olej w skrzynii - kolejnych kilka stówek, 550 zł za skrzynie to nie najgorsza cena, pytanie tylko w jakim stanie jest ta skrzynia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 ja bym zakładał tą używkę za 550. Po za tym napisałeś 1,9D. To zwykły Diesel , bez turba , to co to za "szaleństwa" były na tym placu :-/ :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrzinX Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Tak zwykly diesel sam się zdziwilem ze przy takim silniku mozna zajechac skrzynie. Ale coż, poweidzcie mi czy w meganach ph1 w silnikach 1,9D byly montowane te same skrzynie co w ph2? bo tamta ktorą chce kupić jest od megany 98 a ja mam 99. I jeszcze jedno pytanie czy pasują tylko skrzynie od 1,9D? bo z wyglądu wydaje mi sie że od benzyny 1,6 jest podobny ale mogę sie mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 I jeszcze jedno pytanie czy pasują tylko skrzynie od 1,9D? bo z wyglądu wydaje mi sie że od benzyny 1,6 jest podobny ale mogę sie mylić. skrzynia do diesla jest dłuższa niż do benzyny... więc może i obudowy pasują ale przełożenia są inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 wydaje mi sie ze to poloska. Skrzynia nawet jak padnie to auto jedzie. Kiedys takie cos przerabialem w fordzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Skrzynia nawet jak padnie to auto jedzieno nie bardzo :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 no nie wiem. Skrzynia raczej daje znac ze pada, ale moze i dopada ja "nagla smierc" :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTASZNIK Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 trzeba sprawdzic zabezpieczenie kosza satelit ale to dopoiero po zdieciu polosi lewej [prosze porawic post tak, by stosował sie do regulaminu. to jest jedyne ostrzezenie. DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi