rav_lcj Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Siema! Mam takie pytanko: jak się dostać do tych kanałów odprowadzających wodę z podszybia ( te co się często zapychają)? Ostatnio mechanik mi suszył auto i poradził, żebym co jakiś czas przepchnął je profilaktycznie, żeby akcja woda się nie powtórzyła....pomożecie? rav_lcj PS: Jakby jakieś foty były to byłoby git PS2: szukałem w szukajce ale nic nie znalazłem co by mi sprawę rozjaśniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majonez1970 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 żeby dostać się do tych kanałów to trzeba niestety ściągnąć wycieraczki a później zdemontować podszybie plastikowe i masz dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Żeby przeczyścić oba otwory (nad nadkolami) to musisz zdjąć wycieraczki i rozkręcić osłony plastikowe na podszybiu. Ale jeśli awaryjnie byś chciał wyczyścić otwór po lewej stronie auta (strona kierowcy) to wystarczy wykręcić 6 śróbek i zdemontować jeden plastik oraz jedną metalową osłonę i wkładając łapsko dziubnąć w dziurkę albo zrobić to czyścidełkiem do butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majonez1970 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 można też samochód na podnośnik i spróbować od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi