peprin Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 witam wszystkich:) moim nowym tematem,a w sumie to ciekawostką jest pewna obserwacja, a mianowicie, kiedy stałem sobie w miejscu, na małej górce,bieg na luzie, i sobie pokręciłem kierownicą zauważyłem ze obroty spadały, nieważne czy kręciłem kierownicą w lewo czy w prawo, za każdym razem kiedy pokręciłem kierownicy obroty spadały,gdy przestawałem kręcić to się regulowały na normalnym stałym poziomie. czy to jest normalne? czy ktoś wie o co w tym chodzi? i jak ewentualnie to wyeliminować? (czy to może być coś od wspomagania kierownicy?) pozdróweczka dla wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 To normalne, pompa wspomagania robi dodatkowe obciążenie i silnik trochę "traci" obroty. Po chwili komputer powinien je automatyczni podnieść, żeby auto nie zgasło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Obroty powinny odrazu rosnąć, sprawdź czujnik wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peprin Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 dzięki za odpowiedź;) też właśnie myślałem że to może być pompa wspomagania:) sprawdze też czujnik jak kolega marcindj radził;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi