miroP10 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam. Z przykrością dziś zauważyłem podczas mycia samochodu że w moim autku mam porysowane gwożdziem lub czymś metalowym, obydwa boki i tył samochodu. Wczoraj i przedwczoraj byłem na mieście do póżna, i pewnie wtedy jakiś debil mi to zrobił. Mam ubezpieczenie w PZU, ale tylko taka skromna wersja czyli MINICASCO. Ale jak ubezpieczałem to z tego co pamiętam też obejmuje takie szkody. Dodatkowy problem jest taki że nie zgłosiłem tego na policję no bo zauważyłem to dziś po południu, stwierdziłem że bezsensu zgłaszać jak nawet niewiem gdzie to się stało. CZY MOŻE KTOŚ JUZ KORZYSTAŁ Z TEGO MINICASCO-PZU, BO JESTEM CIEKAW CZY COŚ MI ZWRÓCĄ I JEŚLI TAK TO ILE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb7 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Najpierw przeczytaj umowę z ubezpieczycielem czy masz auto ubezpieczone od porysowania karoserii. Szkód z autocasco, w tym także minicasco, nie trzeba zgłaszać na policji, wystarczy zgłosić u ubezpieczyciela i czekać na rzeczoznawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Wskazane jest zgłoszenie na Policję, nie musisz wiedzieć kiedy i kto zrobił ważne kiedy Ty zauważyłeś szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb7 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ja nigdy nie zgłaszałem policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ja miałem właśnie to minicasco w PZU i było w nim od zarysowania, ale to było w tamtym roku więc, nie wiem jak jest teraz. A z wypłatą nie było problemu, mi po gradobiciu dali 1300zł, z czego miałem na dachu 4 ledwo widoczne wgniecenia. Przyjechał gościu popatrzył i kasa po 2 tyg była :-)Nie wiem jak jest z tym minicasco, bo przy zwyklym AC jakbyś zgłosił to 10 % zniżki by Ci zabrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi