Sly Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Tak właśnie uważam. Na pewno wygodniej w okresie zimowym (niskie temperatury i problem z przymarzaniem) poza tym raz już kasowałem błąd elektrycznego hamulca ręczego. Zwykle parkuję na równym poziomym terenie i uważam że pozostawienie Reni na biegu podczas postoju w zupełności wystarczy, przez co zwiększam żywotność modułu hamulca ręcznego - przynajmniej tak mi się wydaje. A jak by co w każdej chwili mogę go zaciągnąć bez żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjtek46 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Sly ; jakubekjakubek - dzięki.Sly widzę,,że masz podobne parametry swojej Reni.A w związku z tym mam pytanko do Ciebie:czy w kierownicy masz sterowanie radiem,czy może sterowanie regulatorem prędkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubekjakubek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Siedzę właśnie w ASO przeglądam forum i czekam ;) Mija już 90minut. Moduł przeprogramowano. Autko właśnie wjechało na myjkę, więc kwestia kilku minut do zakończenia. Co do "wyprogramowania" hamulca ręcznego aby nie zaciągał się już sam po wyłączeniu zasilania - to nie mogą tego zrobić ze względów bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam Byłem dzisiaj w Automentel Centrum Renault Wodzisław Śląski. Wzięli auto, nic nie pytali o kraj pochodzenia czy VIN, zrobili w 40 minut i pojechałem do domu. Auto mam importowane z Francji. Jak widać problem robiła jedynie centrala... tak dla zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 jakubekjakubek: Jestem ciekaw jakie względy bezpieczeństwa przemawiają za "aktywnym-automatycznym hamulcem ręcznym" ??? Rozumiem gdyby to była poduszka powietrzna, napinacze pasów czy inne elementy zwiększające bezpieczeństwo podrózujących Renią, ale automatyczny hamulec ręczny podczas postoju- pierwsze słyszę. Wyprogramowanie AHR wiąże się tylko ze zmianą klimatu w komputerze Reni z umiarkowanego na zimny i to cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Ja tam się nic nie dowiaduje z tym ręcznym. Wszystko działa, nic się nie dzieje, jeszcze pojade a później jak ruszą to będę miał problemy, różnie to bywa. Jak jeździ i nic się nie dzieje to nie jade:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRU Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Lepiej zimą bez automatu. Nic nie przymarznie. Tak też radze całą zimę nie używać automatu czy zwykłego ręcznego a na wiosnę po zimie z pewnością będzie to i owo do wymiany na skutek działania soli.Jeśli coś bezpośrednio wystawionego na skutek soli i wilgoci na okres około 5 miesięcy nie będzie użytkowane to zapewne cosik korozja dostanie:) A co do akcji aut sprowadzonych z zagranicy to jeśli są ściągnięte z krajów UE to każde ASO w krajach UE przy takiej akcji serwisowej ma obowiązek usunięcia usterki jak i dokonywać napraw napraw gwarancyjnych ( takie prawo ;) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prebek Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam Zadzwoniłem do ASO Jaszpol w Łodzi, podałem VIN, (autko pochodzi "od dziadka z Niemiec) dopiero co przywiezione i mnie umówili na sobotę rano. Podobną akcję przeżyłem z Chryslerem Grand Voyagerem (drążek ręcznego - nówke wstawili, automat cofania, i jeszcze cósik ale nie pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTIG Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 ja jednak też dostałem pisemko, na szczęście/nieszczęście odnośnie mojego poprzedniego, skradzionego Scenika ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedros Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Mówiąc lista, mam na myśli tą podaną na tym forum.Jak już pisałem,na tej liście z forum mojego autka nie ma!!!. Bo na tej liście są najprawdopodobniej wyłącznie samochody sprzedane w sieci Renault Polska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prebek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dziś byłem ! Zrobili umyli zaprosili do korzystania z ASO ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAF77 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Też jestem już po wizycie w serwisie. Wszystko trwało około 30 min. Po wgraniu nowego oprogramowania pojawiła się nowa funkcja, jak otworzę drzwi kierowcy i nie zaciągne hamulca ręcznego pojawia się brzęczyk i ostrzeżenie na pulpicie- dotychczas tego nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekrz1 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 art350 to pewnie przy okazji wymienili ci też i silnik na nowy - tak w promocji. Zmiana oprogramowania OTS nie ma nic wspólnego z pracą silnika, nie wprowadzaj niepotrzebnego podniecenia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 art350 to pewnie przy okazji wymienili ci też i silnik na nowy Albo wydali inne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Dzięki informacji na tym forum i ja dowiedziałem się, że powinienem sprawdzić. W poniedziałek umówiłem się na wtorek, sprawdzili, zmienili oprogramowanie, samochód z Francji, nic nie zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi