Sebaczaj Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Czy chcac wyminić uszczelkę będę musiał odkręcać wydech, czy da radę zdjąć miskę, albo na tyle ją obniżyć aby wymienić uszczelkę tak aby smok mi nie haczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szveyo Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Byłem wczoraj w warsztacie i pytałem o wymianę uszczelki pod miską olejową. Podobno bez odkręcenie kilku dodatkowych rzeczy i lekkiego podniesienia silnika się nie obędzie. Taka przyjemność kosztuje ok 150 pln. Moja meggie ma K7M-720 i podobno w tym motorze nie ma standardowej uszczelki, lecz jakieś dwie śmieszne gumki + silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 szveyo, podnoszenie silnika to bzdura wymyślona przez mechaników oni ci wcisną kit że podnosili silnik a zrobią tak: 1-odkręcą wydech 2-popuszczą śruby wózka zawieszenia 3-podniosą auto na podnośniku wtedy wózek opuści się razem z kołami a im zostanie goła miska 4-spuszczą olej 5-odkręcą miskę założą nowe uszczelniacze i nałożą silikonu 6-dokręcą miskę potem wózek potem wydech robota na 1:30 oni skasują jakby wyciągali motor przez 3 godz :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTASZNIK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 do robaka jak zrobisz to w 30 mni to sam ci zapłace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 PTASZNIK, sora ale miało być 1:30 po drugie zapraszam zobaczysz jakie to łatwe wystarczy popuścić śruby na elemencie oznaczonym 20 potem podnosisz autko podnośnikiem do góry i masz miskę na wierzchu. Co do czasu ja nie naprawiam aut na godziny tylko biorę za wykonaną robotę więc to mi zależy na czasie a mając dobrego pomocnika można wiele rzeczy zrobić o połowę krócej niż w innym warsztacie. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTASZNIK Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 robak pracuje w serwisie 10 lat mam troszku doswiadczenia wystrczy ze ukreca sie sruby od wydechu i juz masz do zdiecia kolektor wydechowy niespodzianek jest wiele pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szveyo Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Już po zabiegu. Zrezygnowałem z usług warsztatu i w sobotę zaprowadziłem auto do znajomego. Walczyliśmy z tematem ok 5 godzin. Oczywiście jeżeli ktoś ma już ten "pierwszy raz" za sobą zrobi to spokojnie w 2,5h. Jeśli ktoś planuje taką zabawę i nie ma warsztatu wyposażonego w podnośnik to: oprócz odkręcenia śrub od wózka zawieszenia i podniesienia silnika na lewarku, proponuję odkręcić pompę wspomagania i element do którego jest przymocowana. Nam bez tej ostatniej czynności micha nie chciała zejść. Następnie miskę obracamy o 90° i już jesteśmy w domu. Odkręcenie koła PP (czytaj prawy przód) z pewnością ułatwi wam zadanie. Powodzenia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYLO Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Pytałem się w sklepie o uszczelkę 130 zł za kawałek gumy ;[ czy idzie to zastąpić jakoś silikonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Można zastąpić uszczelką w płynie np. Loctite 5910. http://www.loctite.pl/plp/content_data/146803_Wszechstronne_rozwiazania_uszczelki_i_uszczelniacze_Loctite.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi