Kasia2605 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jestem świeżym kierowca ;) Meganka to mój pierwszy samochód jednak mam problem z ruszeniem nią często mi gaśnie czy ktoś ma taki sam problem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Może dajesz za mało gazu :-P Wyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia2605 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 jak to świeży kierowca gazu daje za dużo :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 wiesz przyczyn może być wiele co do twojego problemu poczekajmy na wypowiedz innych specjalistów ;) Masz auto na gaz?? Wyg Jeżeli wziąłeś udział w dyskusji i już się rozwinęła to po wygaszeniu postów zrobi się bałagan i wszystko straci sens. Posty zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia2605 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 zobaczymy czy ktoś ma taki problem niestety zniechęca mnie to do jazdy :-( nigdy wczesniej nawet podczas kursu samochód mi nie gasł [ Dodano: 2010-06-11, 12:00 ] benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Myśle że w twoim przypadku najlepiej będzie podpiąć auto pod kompa to może wykaże czego to wina może być ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia2605 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 było podpięte nie ma błędów silniczek krokowy wymieniony , filtr paliwa , czyszczona przepustnica dzięki za pomoc możne porostu nie mogę wyczuć tego auta i tyle :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Kasia2605, Meganki są delikatne i trzeba je właśnie wyczuć. Nie ma problemów na wolnych obrotach lub innych jak już się uda ruszyć ;) Upewnij się że na 100% jest wbita jedynka a nie np 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia2605 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 ha ha ha na pewno jedynka a jeśli chodzi o delikatność to prawda i chyba to jest mój problem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Kasia2605, Złap tą równowagę między puszczaniem sprzęgła a dodawaniem gazu i będzie OK. Czekamy na wieści ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 problem dziwny, a poproś kogoś "bardziej doświadczonego" o przejechanie się autem, może to faktycznie kwestia wyczucia auta, może sprzęgła trudno tak nie widząc - pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia2605 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 dziękuje za pomoc na pewno dam znać :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekilla Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Podobny problem dopadł i mnie :-| i na pewno nie jest to problem z wyczuciem auta bo jeżdżę nim już ponad dwa lata problem polega na tym że rano po odpaleniu autka i próbie dodania gazu(nawet bez puszczania sprzęgła) auto się zaczyna dławić a nawet gaśnie jak nie puszcze gazu. Problem jest tylko na samym początku kiedy silnik jest jeszcze zimny. W sobotę spróbuje wyczyścić przepustnice zobaczymy czy coś pomoże, ale może miał podobny problem ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Ja miałem podobny problem tylko ze w Sceniku moim obecnym, problem zaczął mi sie w momencie gdy założyłem GAZ (sekwencja). Przy 1 odpaleniu na zimnym silniku wszystko było ok, dopiero gdy przejechałęm spory kawałek i zgasiłem autko zaczeł się robić jaja, gdy odpaliłem go na ciepłym silniku autko nabrało obrotow a po tem zgasło i tak non stop, dopiero gdy dodałem mu gazu i ruszyłem z miejsca autko sie uspokoiło, problem miną mi sam po 2tyg PS: byłem z tym u gościa który zakładał mi GAZ podłączył pod kompa auto i mówił że to napewno nie wina komputera gazu itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi