molczas Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam , chciałbym uzyskac informacje na temat średniego spalania w scenicu z silnikiem 1.6 8v , ponieważ mój scenic w miescie spala mi ok.11,5/100km litrów benzyny wydaje mi sie ze jak na tak mały silnik spalanie nie powinno byc az tak wysokie, wiem ze mam do wymiany uszczelke pod kolektorem wydechowym jak rowniez musze wyregulowac zawroy czy to moze miec cos wspolnego z tak duzym spalaniem , prosze o opinie osob ktore posiadaja lub posiadaly scenica z takim silnikiem i jakie było spalanie, dziękuje za wszelkie informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 jak masz klimę, jeździsz w korkach po mieście to takie spalanie jest jak najbardziej możliwe jak były upały 30 stopni po stolicy w megakorkach (remonty w mieście) z klimą miałem koło 13-14 litrów przy silniku 2.0, więc 11,5 dla 1.6 jest ok sprawdź ewentualnie sondę lambda bo może Ci padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molczas Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dzięki za szybką odpowiedz, troche mnie uspokoiłeś bo juz myślałem ze jest cos nie tak z moją Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knq Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 To moze ja sie podlacze. Zmierzylem spalanie swojej Megane na 27 litrach gazu zrobilem 200 kilometrow. 60 km po za miastem. Troche duzo... W miescie jezdze na dystansach 2 km, moze od tego? Ale jak narazie zamierzam kupic filtr powietrza, nowe swiece. Bo nie wiem jak sprawdzic czy padla Sonda Lambda (da sie to jakos sprawdzic podpinajac np. pod komputer u mechanika?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 tak można pod komputer można też sprawdzić miernikiem na przewodach sony jak skacze napięcie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Moj Sceniczek srednio pali miedzy 9 a 11 litrów-według wskazan komputera pokladowego-nie przejmuj sie wiec. Dodam tylko ze nie mam lekkiej nogi i jak trzeba pocisnac to cisne ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi