Arni02 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Mam renault megan scenic 1.6 16V z gazem i problem z wentylatorem i grzaniem. Mianowicie już w zimę temp. była za wysoka i po wyłączeniu chodził mi wentylator 3-4 min, lecz to nie był duży problem. Problem pojawił się teraz jak jest ciepło. Temperatura dochodzi do max. i już 2 razy w przeciągu 1 tygodnia zapaliły mi się wskaźniki zbyt wysokiej temperatury. Dodatkowo cały czas po wyłączeniu samochodu wentylator chodzi ładnych parę minut, do takiego stopnia że pada mi akumulator. Już zamieniłem na inny i to samo, wymontowałem termostat i dalej to samo, chłodnica wody jest gorąca, proszę o pomoc. Przeedytowałem, wstawiając kilka kropek, wielkich liter i dzieląc to tasiemcowe zdanie na kilka, by post był chociaż trochę zrozumiały. Następnym razem nim wyślesz sam przeczytaj z zrób korektę. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelli Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Jak termostat wymieniłeś i nie pomaga to może masz "zabitą" chłodnicę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Albo cały układ źle odpowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baciuś Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 węże dochodzące do chłodnicy są twarde jak silnik jest gorący?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markar74 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Witam. U mnie tak jest, że gdy silnik jest gorący węże mam twarde. Co to oznacza? Proszę o poradę. Zauważyłem też zacieki przy trójnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baciuś Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 to znaczy że masz zapowietrzony układ chłodniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markar74 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 ok dzięki. W weekend spróbuję odpowietrzyć. Doradźcie jeszcze jakim płynem chłodniczym najlepiej zalać układ. Teraz leję Borygo eko, niedawno mierzono mi temp. zamarzania i wykazało -15st. C. Jako, że mieszkam na północnym-wschodzie kraju to chyba trzeba zalać czymś lepszym. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 jakim płynem chłodniczym najlepiej zalać układ Użyj opcji :) jest już trochę na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts