pomerenke Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam, proszę o przypomnienie co trzeba zrobić, na co zwrócić uwagę, co zapisać w umowie, itd. przy sprzedaży samochodu. Sprzedaję (chyba - to się jeszcze okaże) samochód Renault Megane I, rocz. '97 po raz 2. w życiu. I nie pamiętam już co i jak. Umowa kupna - sprzedaży (wzorzec mogę znaleźć w necie) i co dalej? Czy kwit mówiący o ubezpieczeniu OC przekazuję kupującemu? Czy OC moje przechodzi na niego? Ile mam czasu na zgłoszenie sprzedaży samochodu do ubezpieczyciela? Co muszę zapisać w umowie kupna - sprzedaży? I poza tym co opisałem, proszę jeszcze o dodatkowe ewentualne rady. I jeszcze: szukałem podobnych tematów na forum, żeby nie powielać problemu, jednak nic takiego nie mogłem znaleźć. Więc jeżeli już takie tematy są, to z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scar Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 dodaj w umowie punkt, że kupujący w ciągu 10 dni wypowie ubezpieczenie- dostaniesz zwrot i ubezpieczysz za to swój kolejny. Kwit OC oddajesz bo to teraz jego ubezpieczenie i dysponuje nim do końca ważności albo jak wyżej. Sprzedaży nie zgłaszasz, to sprawa nowego właściciela zgłosić zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts