Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

problem z zimnym silnikiem


coolpapa

Recommended Posts

Pojawił się kolejny problem z moją meganką..silnik 1,6 8v...przy odpalaniu zimnego silnika pracuje jakby na nie wszystkich cylindrach (takie mam wrażenie ale specjalistą nie jestem). Nie łapie obrotów i terkocze jak traktor. Po dodaniu gazu, po chwili zaczyna pracować normalnie. Przy odpalaniu ciepłego silnika wszystko jest ok...dodatkowo, przy dużej prędkości, ok 120-130 km/h silnik zaczyna szarpać...liczę na jakąś sugestię odnośnie problemu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witam

 

Mam identyczny problem jak kolega coolpapa. Wymieniłem sondę lambdę, świece, przewody wysokiego napięcia, cewki są sprawne, a i tak zdarza się, że nie odpala normalnie, tak jakby odpalał na 3 cylindry, dopiero po jakimś czasie po przegazowaniu wchodzi na normalne obroty. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Byłem na komputerze, który wykrył błąd sondy lambdy, ale nawet po jej wymienieniu, pomimo iż wydaje się, że silnik chodzi lepiej to taka sytuacja nadal się zdarza. HELP! :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!