conracdinh Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 witam mam problem z meganka 1.9 dti wczesniej przy odpalaniu na zimnym silniku obroty były koło 1100 i pozniej spadały do 800 czyli w normie ,a teraz po odpaleniu wchodzi na 500- 600 obrotów i dopiero powoli dochodzi do normalnych obrotów , moze ktos wie co jest przyczyna poza tym na jałowym troszke nierówno chodzi i przy gaszeniu samochodu silnikiem dosyc mocno szarpie i ale nie wiem czy to ma jakis zwiazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Może czujnik temperatury silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolar Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Witam. Mam ten sam problem:/ i niewiem o co chodzi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam.Mam podobny problem z tym ze mam silnik 1.6 8V K7M.Po odpaleniu obroty 1100 po nagrzaniu ok 500 czasami 400 i strasznie trzęsie budą.Wyczytałem na forum że może to być oprócz czujnika temp.cieczy również czujnik temp. powietrza.Który ewentualnie wymienić i czy wogóle mam w moim aucie taki czujnik i w którym miejscu.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 boban666, poczytaj jak sprawdzić te czujniki a dopiero wymieniaj. Czujnik temp powietrza masz w dolocie, w rurze idącej od filtra powietrza. Takie zachowanie to może być też silnik krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Silnik krokowy wymieniłem na nowy wszystkie procedury według forum.A co do czujnika to jutro wezmę miernik i przebadam te czujniki. Dzięki póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Ostatnio było na forum, że takie objawy może też powodować przestawiony rozrząd tylko nie pamiętam czy chodziło tam o silniki 8v czy 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 O silniki 8V, 16V mają hydrauliczne popychacze. Sam miałem podobne objawy, po regulacji zaworów problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Kurde nawet mnie nie załamujcie bo mojego byłego mechanika to chyba ............ ze złości. Czujniki temp.cieczy sprawne dziś sprawdzę jeszcze ten od powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi